64

Душане, кажи си, зарежи рефрена с шестото място на Ботев!

Когато в четири от пет мача не си вкарал гол, няма как да казваш, че имаш за цел влизане в топ 6 на Първа лига. Това е положението с мечтите на треньора Душан Керкез. Той говори, това, което мисли, че хората очакват да чуят от него.

Всъщност, феновете на Ботев не искат от свой треньор да казва, че целта на отбора е топ 6. Те искат победа във всеки мач.  Писателят Харолд Робинс има един роман - Първи умират мечтите. 

Прав е, в крайна сметка това си остава една умряла мечта. Затова, Душане, не се плаши, казвай, че искаш да спечелиш купата, че искаш да ти продължат договора, че искаш нови трансфери. Казвай си, ще те разберем. Къде недалновидни шефове, къде удари под пояса ти пречат да покажеш какъв треньор си.

Като дойте в края на лятото казваше, че чакаш зимния трансферен прозорец, за да вземеш класни попълнения. След него казваше, че попълненията били скъпи и ще се чака лятото с новите попълнения от Виста.

Лошото е, че инерцията в отбор след идването на Керкез изчезва. Лошото е, че има часове като този с ЦСКА 1948, в които и двата отбора не искат да победят. Знам, че ще се заоправдавате - аз ви разбирам. Ботев  в този си вид няма място в първата шестица. Просто отборът няма изпълнители за там. Да си в шестицата не е самоцел. Там има мачове с топ 5 отборите - ядеш лобут на поразия, ако не си си научил урока през зимата. Керкез няма работа с отбора си в топа на Първа лига този сезон. Точно сега не му трябва мач с Локо на "Лаута". То не, че и "черно-белите" не се молят да няма, де.

Затова, Душане, кажи си. Ще те разберем и ще приемем спокойно случващото се. Ще преглътнем и провал срещу Ботев Враца идната седмица. Знаем, че отборът се готви за важния мач за Купата с ЦСКА в София и провал срещу адашите от стадиона под Околчица няма да края на света.

Душане, кажи си. Друго сие да имаш девет мача без загуба и да искаш да ти подновят договора, а друго е сега с четири "сушави" мача в последните пет. Някак по-разумни ще са и условията ти в контракта. 

И накрая, да, седмият не печели баража по традиция, но поне има шанс да опита да се класира за Европа. А шестият? Той е като селския зевзек, който седял на пейката пред двора. Минал попът и пита: - Как си, бай Душане? - Какво да ти кажа, отче. Когато съм болен мисля за теб, когато съм добре - за попадията.

Душане, за попадията да мислим. Зарежи тези врътвежи за шестото място. Ние те разбираме, кажи си. Иначе ставаш като в другия виц: - Отче, съгреших. - Ама как си ми омръзнала. Всяка неделя едно и също!

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 8 оценки
4.4/5 от 8 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?