Следвайте ни

Добра новина: Бундеслигата може да рестартира до месец

viber icon

Германският футболен съюз планира да рестартира футболните първенства в първия или втория уикенд на май. Целта е шампионатите да бъдат възобновени на 2 или 9 май.

В Първа Бундеслига трябва да бъдат изиграни още девет кръга до края на сезона. За Купата на Германия предстоят полуфиналите. Финалът е предвиден да се състои на 27 юни, съобщава Новспорт.

Пандемията от коронавирус в Германия е причина 13 клуба от Първа и Втора Бундеслига да са пред угрозата от фалит, ако първенствата не се подновят през следващия месец. Седем клуба от Втора Бундеслига може да изпаднат в несъстоятелност още през май, а други два - през юни.

В елита опасността тегне над 4 отбора. Реално застрашен е само един, докато другите три могат да издържат до юни. Данните са от доклади, изискани от футболната лига (DFL) и са предоставени от самите клубове. Те аргументират нетърпението, което изпитват в Германия и търсенето на начини за подновяване на сезона.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?