До 120 дни обявяват кой ще строи "Лаута" СНИМКИ

До 24 януари 2021 г. ще стане ясно коя фирма ще достроява стадиона на Локомотив – Пловдив. Интересът от страна на строителния бранш към съоръжението е изключително голям - четири са  фирмите, подали документи за участието в търга.  Първа е била  "ГБС - Пловдив" АД в 14:36 в сряда.  Другите са "Артстрой" ООД, "Спортклуб - Лаута" ДЗЗД и "Рудин" ООД. Единствено "Спортклуб - Лаута" участва като сдружение, а водещата фирма е Некст Лоджистик ЕООД. Другите са Ателие Серафимов ООД и Валмекс ЕООД. 

Обществената поръчка е близо 12 млн. лева с ДДС.  Избраната фирма трябва да има готови идеен и технически проект, а след това да изпълни строително-монтажните работи.  

Преди да се стигне до там обаче, трябва да се види дали кандидатът отговаря на критериите - как се е регистрирал и с какво основание. Едва след това се преглежда и техническото задание.  Последни се отваря цените. Тръжната цена носи 40 от максимални 100 точки, а техническото предложение 60 точки. След като бъде избран изпълнител на проекта, загубилите фирми имат право да обжалват в 10 дневен срок. Обжалването е двуинстнционно – първата е КЗК, а втората – ВАС. До месец след приключване на обжалването, ако има такова, трябва да бъде подписан и официално договорът с избраната фирма. От датата на подписване започва да тече и срокът за строеж, който е 24 месеца.

Съставът на комисията, която ще ги разгледа, е: Тодор  Тодоров - председател, Таня Петкова, Илияна Събкова, Ангел Апостолов и Мая Бахчеванова и Костадин Язов, кмет на Южен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?