Следвайте ни

Дъждът в Кърджали удави феърплея още на старта

Широко прокламираният футболен феърплей у нас се удави като гръцкото "черноморие" - още на старта. Дни преди началото на мачовете в Първа лига шефовете в БФС взеха едно много, ама много безпринципно решение. Умниците решиха мачът между Арда и Ботев да се играе на стадион, който не отговаря на условията. Съоръжението в Кърджали няма осветление и по същата причина не би трябвало да получи лиценз.

За да угодят на силните на деня обаче от БФС разрешиха мачът да се играе на "Арда Арена", а не както бе решено - на "Лаута". Уж за добро, уж за футбола, но - безпринципно.

И времето си каза мнението - изсипа порой, който прекъсна Арда - Ботев в 4-ата минута. И така - мач няма, телевизията се пълни с големи бръщолевения. Сега се уточнява как може мачът да се играе утре, но по-рано. В регламента обаче пише, че преиграването е на другия ден, по същото време. Всичко друго отново е простотия и нагаждане.

Не, че нещо, но... кметът Азиз обясняваше, че билетите са продадени. Аз лично не видях това - стадионът не беше пълен. Само мястото за агитката беше. И така - кой ще плати разходите на феновете на Ботев, които отново бяха до отбора?

И накрая - ако мачът беше на "Лаута", щеше да си върви преспокойно.

Аман от нагаждания и угодничество. Феърплей? Какво? Дрън-дрън!!!

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (6)

Фен

14.07.2019 | 16:40
0 1

Юлияне нищо не казваш за стадиончето на Ботев? При такъв порой който се изля в Кърджали същото щеше да е и ако мача беше в Пловдив. Днес пороя в Пловдив е доказателство за думите ми целия град пак е наводнен

Феновете на Ботев

14.07.2019 | 10:58
2 2

Майка ти ще им плато на феновете на Ботев в натура

Само Арда

14.07.2019 | 10:55
1 4

Утре ще бъде началото на падението на Ботев Пловдив до трета лига - 3:0 за Арда ( ще ритате с Гигант Съединение

Юлиян

14.07.2019 | 04:58
3 5

А какво му има на "стадиончето" на Ботев?

Петьо Нейчев

13.07.2019 | 20:42
5 9

А защо мълчите за “стадиончето” на Ботев?!

@

13.07.2019 | 19:47
6 4

Не се гневи, Юлиане, и утре пак ще вали. И другиден, и по-другиден, докато не се открие къде е заровен Ноевият ковчег - на Арарат или на Арда Арена. То българското футболно първенство си е една Венеция по принцип, да не кажа Верона.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?