Следвайте ни

Директорът на СДВР: Няма да дадем още билети на ЦСКА

viber icon

Директорът на СДВР Георги Хаджиев и заместникът му Антон Златанов говориха пред медиите часове преди да се играе срещата между ЦСКА и Локомотив Пловдив - финал за Купата на България.

Двамата увериха, че всички мерки от полицейска гледна точка в столицата са взети и призова гражданите да спазват противоепидемичните мерки, зададени от държавата.

Златанов акцентира, че като се стигне бройката от 12 хиляди човека на стадиона повече хора няма да бъдат допускани, а също така и не смята, че е възможно да се дадат още билети за феновете на ЦСКА, каквото е тяхното желание, защото това би довело до разрез с първоначално проведените срещи и организации за струпване на хора.

"Имаме информация, че ще има маски и хората ще бъдат настанявани през един ред. Призоваваме феновете на двата клуба да спазват мерките и в крайна сметка тази среща да приключи без грубо нарушаване на обществения ред.

Мероприятието е от сериозен мащаб. Това е финал за Купата на България и такива неща с билетите час-два преди мача не се правят. Организацията се прави от ПФЛ. Това не е нещо, което да щракнеш с пръсти и да го промениш преди мача. Как предлагат цесекарите? Да влязат при феновете на Локомотив. Наета е фирма за разпределението на билетите и така са направени, че да са през ред и седалка. Така или иначе, това е ангажимент на футболната лига, а ние като полиция сме орган, който контролира как организаторът ще върши работата си. Ако измислят, няма проблем, но ние трябва да опазим обществения ред на града и страната. Влизането, разминаването на хората - това е нашият ангажимент, за да няма проблеми. Всеки един ще бъде проверен от полицейски служители и от стюарди. Говорихме няколко пъти - всички мерки за превенция са взети.

Ако се препълни капацитетът, който е предвиден. Стадионът е оборудван с камери, четци. В момента, който тези 12 хиляди места са запълнени спираме допускането на граждани. Има достатъчно ангажиран капацитет от колегите на МВР, но сме в готовност", заявиха от СДВР.

Свимка: БГНЕС

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?