Следвайте ни

Димитър Илиев: Повиквателна за национала ще е сбъдната мечта

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе избран за №1 в мача срещу Дунав Русе в 6-ия кръг на efbet Лига. 30-годишният възпитаник на черно-бялата школа реализира два пъти при успеха, който по думите му не дойде никак леко.

„Много подобен мач като този срещу Славия. До полувремето водехме в резултата, защото бяхме по-ефективни в атака. Помогна ни тази необмислена постъпка за дузпата. Много ни помогна и голът минута преди края на полувремето. През второто полувреме си пролича, че има лека умора от сгъстения цикъл. Не допуснахме почти никакви ситуации пред нашата врата. Имахме ситуации за контраатаки, които не развихме добре, но прибавяме нови 3 точки към нашата сметка”, каза Илиев.

„Сезонът едва сега започва и се надявам наистина да бъде най-добрият ми. И миналият не беше лош, сега по-добре, в кръга на шегата, падат нападателите ни за дузпи. Не е най-важното да бъда голмайстор на Локомотив, а да печелим. Съгласен съм да не вкарвам, но да печелим. Когато Локомотив печели категорично мачовете си, съм най-доволен. Днес, смея да твърдя, че не играхме най-добрия си футбол, но спечелихме убедително. Дано тази серия продължи. Всеки мач бележим доста голове, което е радващо.”

„Засега не съм изпускал дузпи, дано продължи и тази серия. Стига да ги свирят, ще ги вкарвам.”

„От историческа гледна точка Локомотив има положителен баланс срещу Левски. Дано отново излезем на „Герена” и да не загубим. Нямаме комплекс от Левски, това е видно. Още повече, че те играят открит футбол и дано се получи красив мач. Дано стане хубав мач за феновете.”

„Националния отбор? Това е сбъдната мечта. За всеки играч това е таванът – да получи повиквателна. Винаги съм казвал, че това е изключителна чест. Досега не съм получавал повиквателна. Ако се случи, би било страхотно”, завърши Илиев.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?