Следвайте ни

Димитър Илиев и Цветанов след драмата в Търнава

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев бе щастлив след елиминирането на Спартак Търнава. Той обаче призна, че до спасителния бряг се е стигнало доста трудно. “Изцедени сме както физически така и психически. Можем да кажем, че се получи кошмарен мач за нас и се радваме, че се върнахме от “ада”. Спокойно можем да кажем, че отборът на Спартак (Търнава) ни надигра почти през целия мач и то с 10 човека", заяви Илиев пред Трибуна Пловдив.

Бяхме далеч от това което се искаше от нас. С лека ръка пропиляхме комфортен аванс и може да се каже, че късмета ни покри, но така е по-сладко. Нямаше да е в стила на Локомотив, ако нямаше треперене до край.

Говорихме си, че дори и да стане 3:0 един гол ще ни прати в следващата фаза, заради двата “чисти” гола от първия мач. След като им изгониха човек не успяхме да се възползваме, въпреки че при 2:0 имахме шансове и аз и Ален, и ако бяхме вкарали по-рано нещата щяха да бъдат по-лесни за нас.

Колкото и да се говори, че сме били подготвени за агресивната игра на Спартак се видя, че това не е така. След като сме допуснали толкова лесно да ни бъде заличена преднината като от 35 мин домакините бяха с човек по-малко, значи нещо не е както трябва.

Победителите не ги съдят така че най-важното е, че сме в следващата фаза.
Ален Ожболт е орисан да решава такива мачове и бях сигурен че ще го направи и днес, въпреки че ми се искаше да стане малко по-рано.

Целият отбор заслужава поздравления, затова че успяхме да се вдигнем при 3:0. Феновете на домакините им даваха криле след всеки един гол, но искам да поздравя и нашите фенове, които с нищо не им отстъпват и на много моменти от мача дори заглушаваха хилядите привърженици на Спартак.

Не съм изненадан от подкрепата която феновете ни оказаха за пореден път, те ни дават криле и ако не бяха те сигурно нямаше да успеем да се върнем в мача, добави любимецът на “черно-бялата” агитка”.

“Тепърва ще анализираме Страсбург, силен отбор са от Лига 1, но всеки отбор си има слаби места. Трябва да покажем обаче съвсем друго лице от днешния мач, за да имаме шансове да ги отстраним, завърши Митко Илиев”.

Крилото на Локомотив (Пловдив) Момчил Цветанов бе много развълнуван от продължаването напред към следващата фаза на Лига Европа.

Чико е сподели, че според него мачът със Спартак (Търнава) е бил инфарктен и въпреки загубата с 1:3 важното е, че тимът е в следващата фаза.

“Много инфарктна загуба, но с добър резултат, тъй като продължаваме. Имаме много неща да изчистваме, здраво стъпили сме на земята. Поздравления за целия отбор. Бяхме малко стъписани. Изненада ни отборът на Търнава, бяха много агресивни.

Молех се по-бързо да върнем един гол. Нека да караме стъпка по стъпка. В неделя имаме много важен мач с Лудогорец, а след това ще мислим за Страсбург”, каза Цветанов.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?