64

Димитър Илиев: Страхотно е ще да счупя каръка срещу Ботев

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев разкри любопитни неща преди градското дерби с Ботев. Ето част от интервюто, което Футболист №1 на България за 2019 и 2020 година даде за "Мач Телеграф“:

 
Митко, преди поредното дерби с Ботев има ли нещо, което да те кара по-различно от предишните?

- Не. Винаги има тръпка, винаги има напрежение, винаги чакаме с нетърпение мача. Хубавото е, че сега за пръв път доста време ще е късен мач на осветление и атмосферата ще е по-добра. Щеше да е топ, ако трибуна "Бесика“ можеше да е завършена, но един-два месеца не им стигнаха.

Изглежда идеален момент да вкараш първия си гол за сезона и да решите проблемите в защита с по-силна игра в атака...

- На теория няма нищо по-добро от това да счупя каръка срещу Ботев. Най-важното обаче е да бием. Наясно съм, че съм в някаква дупка или момент на спад. Фактът, че не се представям много добре от началото на сезона, не ми тежи толкова, защото резултатите се получаваха. Достатъчно опитен съм вече. Наясно съм, че всеки има такива периоди и знам, че рано или късно отново ще вкарам и ще имам реален принос за головете и успехите. Работя сериозно и се надявам да се случи по-бързо.

Какво промени в играта новият ви треньор?

- Като цяло философията е изцяло нова. Целта и идеята е да имаме трайно притежание на топката и по-търпеливо да изграждаме атаките. Надявам се по-бързо да свикнем с изискванията на треньорския щаб и нещата да започнат да се получават по-добре. Не е лесно, когато си изградил определени навици. Със сигурност ни трябва време, за да покажем, че може да побеждаваме с нов стил и облик. Резултатите от началото на сезона не са лоши. Тръгнахме по-силно от миналата година, но със сигурност като игра имаме огромни резерви. Трябва ни още време и сериозна работа на всяка тренировка.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?