61

Димитър Илиев и Неделев в благородна инициатива за

Капитаните на Локомотив и Ботев Димитър Илиев и Тодор Неделев се включиха в благородната инициатива да помогнат на нуждаещия се от спешно лечение Христо Бушняшки. Двамата предоставиха свои фланелки, подписани лично от тях, на организаторите на благотворителния турнир "ДА ПОМОГНЕМ НА ИЦЕТО ДА ВЪРНЕ ЖИВОТА СИ".

Фланелката на Димитър Илиев е от участието му в националния отбор на България в мача срещу Чехия през 2019 година. Освен това ръководството на Локомотив Пловдив предостави на организаторите фланелка на представителния тим с подписите на всички футболисти.

Трите екипа ще бъдат продадени на търг, като наддаването ще става във Фейсбук профила на бившия футболист на Ботев (Пд) Борис Благоев.

"Големи спортисти, с големи сърца... Началната цена на фланелките е 100 лева. Край на търга - 07.01.2023. в 15.00 часа", написа Благоев.

Благотворителният футболен турнирът ще се проведе и със съдействието на бившия национален селекционер Ясен Петров. Надпреварата е на 7 и 8 януари (събота и неделя) в зала "Атрим" и е под надслов "Да помогнем на Ицето да върне живота си".

"Град Пловдив се обединява в името на една добра кауза. Отново футболът ще покаже, че е световен феномен. Нека да покажем, че доброто винаги побеждава, а спортът обединява", съобщиха още организаторите.

Христо Петров Бушняшки страда от вторична прогресираща множествена склероза. Той спешно се нуждае от лечение с AHSCT ("поправяне" на имунната система с химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки), за което са необходими 55 000 евро.

Който иска да помогне на Ицето, може да го направи и чрез дарение:

Дарителска банкова сметка

IBAN: BG67STSA93000029426356

BIC: STSABGSF

Банка ДСК

титуляр: Христо Петров Бушняшки

основание: Дарение

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?