61

Деца жонглираха и замеряха с гнили плодове сградата на БФС в Бояна

Протестиращи затвориха Околовръстното шосе

Деца от детско-юношески школи на изхвърлени от БФС клубове замеряха сградата на БФС с гнили плодове и жонглираха пред входа. Протестиращите срещу ръководството на централата затвориха Околовръстното шосе при Бояна. Недоволните от управлението на Борислав Михайлов се събраха пред централата на БФС в Бояна в 17 часа и малко след това се насочиха към Околовръстното шосе, за да спрат движението. На платното бяха хвърлени димки и бомбички, след което част от протестиращите тръгнаха на шествие и спряха движението и по булевард България.

Пред централата на БФС в Бояна са се събрали част от клубовете, които бяха санкционирани за участието си в конгреса, организиран от Димитър Бербатов и екипа му на 18 март. В Бояна са и деца, трениращи в школите на тези клубове. Там са и фенове на ЦСКА, както и изпълнителният директор на клуба Филип Филипов и един от тарторите на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца. На протеста присъстват и хора от екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков и Георги Градев.

Припомняме, че седмицата започна с палатков лагер на привърженици на ЦСКА пред сградата на футболния съюз. Фенове на „армейците“ се заканиха да стоят там безсрочно, докато не се стигне до промяна на сегашното ръководство, което въпреки свикания конгрес на 18 март, на който 76 делегати избраха Димитър Бербатов за президент, на практика продължава да ръководи българския футбол. Протестът бе подкрепен от „силните“ лица в ЦСКА, начело със Стойчо Младенов и неговия щаб, както и от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов, който отнесе наказание от една година извън футбола заради присъствието си на Конгреса преди около две седмици.

В последните дни протести срещу ръководството на БФС се проведоха в няколко големи града в България, като вчера своето недоволство срещу Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома изразиха феновете на двата най-големи пловдивски клуба - Локомотив и Ботев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще направи Ботев (Пловдив) в евротурнирите това лято?