64

Датчанин се провали в Барса, изпадна с Еспаньол, но е мултимилионер

Мартин Брейтуейт се присъедини към Еспаньол през лятото на 2022 г., след като напусна Барселона. Каталунският клуб обаче зае 19-ото място в класирането  миналия сезон и изпадна във втора дивизия. 

Датският нападател реши, че не иска да играе във второто по сила футболно ниво на Испания, възнамеряваше да напусне клуба, дори отказа да участва в приятелски мачове и напусна Еспаньол без разрешение.

Футболистът бе наказан, но конфликтът е решен - този сезон нападателят има 18 гола в 30 мача, а отборът се бори за завръщане в елита.

Извън терена нещата са много по-добри за родения в Есберг датчанин. Състоянието му се оценява на над 240 милиона евро, включително инвестиции в недвижими имоти в САЩ, ресторантьорски бизнес и в IT сектора. Освен това Мартин и съпругата му имат собствена марка дрехи Trente.

Едно е много сигурно - Мартин може изобщо да не гледа парите в договорите, които подписва като футболист. Интересно, няма ли бизнес интерес някъде в Пловдив, че Ботев, Локо и Марица са я закършили откъм вкарвачи.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?