64

Дърво за феновете на Световното - без бира на стадионите

* Продажбата на алкохол на стадионите на Световното първенство в Катар е забранена, обяви ФИФА

* Идва дни преди турнира, за който се твърди, че е под натиска на катарските кралски особи

* Поддръжниците ще имат право да купуват бира само в "фен зони", където пинтите струват 12 паунда и са ограничени до четири на човек, или в лицензирани хотели и ресторанти.

* Това е само последният спор, който удари вече започващия турнир за Световната купа.

Само 48 часа преди началото, ФИФА забрани продажбата на алкохол на стадионите на Световното първенство, а спонсорът Будвайзер се опита да омаловажи новината.

Twitter емисията на марката бира публикува "добре, това е неудобно..." минути преди ФИФА да потвърди, че продажбите на алкохол ще бъдат ограничени до специални "фен зони", където пинтите струват 12 паунда, са достъпни само в определени моменти и са ограничени до четири на човек.

Плановете предвиждаха алкохолът да се продава на залите на стадионите, но това вече няма да се случи - според съобщенията след натиск от страна на всемогъщото кралско семейство на Катар. Алкохолът ще се предлага както обикновено в лицензираните хотели и ресторанти.

Този ход поставя ФИФА в сблъсък с консорциума Budweiser, за който се смята, че има спонсорска сделка на стойност 75 милиона долара с органа.

И аргументът все още може да въвлече Доха в съдебна битка, защото длъжностните лица се съгласиха да "уважават търговските партньори на ФИФА" при стартирането на кандидатурата си за домакинство и отново при подписването на договори след спечелването на вота през 2010 г.

Твърди се, че промяната на правилата е направена след искането на шейх Джасим бин Хамад бин Халифа ал Тани, брат на владетеля на Катар.

Това е само последният спор, който тормози вече започващото Световно първенство - първото, което се провежда в мюсюлманска нация - което хвърли управляващите във футбола в конфликт с консервативната интерпретация на исляма от страна на домакините.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?