Дания зарадва феновете на Локо Пловдив със страхотна новина

Две седмици преди мача с Копенхаген в Дания, феновете на Локомотив Пловдив бяха зарадвани с отлична новина. Датското правителство разхлабва мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус с решение от 1-ви август. 

Черно-белите играе с ФК Копенхаген в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите. Първата среща е на 5-и август в Пловдив, а седмица по-късно е ответната среща на стадион "Паркен".

В Дания вече няма ограничение за капацитета на обществения транспорт, а задължението учениците и студентите да се явяват на два теста седмично с превантивна цел вече е само препоръка, но не и задължително условие.

Места като театри и киносалони, които имат до 500 души капацитет, както и музеи, увеселителни паркове и зоологически градини, няма да бъдат отваряни само за хора с поставена ваксина или тест за преболедуване на COVID19.

Дори в спортните съоръжения вече не се изискват доказателство за ваксина или тест, въпреки че здравните власти предупреждават за внезапни проверки в спортните зали.

На футболните мачове отново фенове на гостуващите отбори могат да присъстват, след като до тази седмица това не беше позволено и възможно.

Дания най-напред поднови първенството без фенове, а след това в зависимост от заболеваемостта във всеки регион местните власти взимаха решение за допуск на 500 души, а след това и на по-голям процент хора.

Още по-свободни мерки се очакват да бъдат гласувани от 1-и септември, когато ще бъдат вдигнат и забраните за работа на нощните заведения, а дискотеките ще бъдат отворени. Ваксинационен тест и сертификати няма да се изискват вече за посещение на ресторанти, фестивали иили услуги свързани с тялото като СПА-центрове и масажи, започва и сервирането на алкохол.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?