Дадоха на прокурор рефери за черно тото

Комисията по "Етика и феърплей" към Българския футболен съюз даде на прокуратурата трима рефери. Както е известно, на мача Левски - Берое (3:0) от Елитната група до 19 години съдията Симеон Великов отсъди три дузпи, като последната от тях бе чак в 96-ата минута и бе несъществуваща - играч на Берое чисти топката с глава, а реферът решава да посочи бялата точка. Това накара треньорът на Левски Йордан Петков да нареди на своя играч да не отбелязва гол, а да стреля встрани от вратата.

Наставникът на "сините" и колегата му от Берое Иван Гаджев първи алармираха за нередностите, изразявайки съмнения, че съдийската бригада е манипулирала крайния изход от мача. Двамата треньори се явиха днес на заседанието на Комисията, оглавявана от генерал Васил Василев. Петков и Гаджев разказаха за случилото се в срещата на "Герена". Дали има симулативни действия от страна на съдиите с цел постигане на определен резултат, ще трябва да се произнесат полицията и прокуратурата.

Публикуваме решението на Комисия "Етика и феърплей":

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ

Комисия "Етика и феърплей"

Решение – 07.06.2017 г.

Днес, 7 юни 2017 г., Комисията за етика и феърплей към Българския футболен съюз се събра на заседание под председателството на ген. Васил Василев. Поводът за свикването на Комисията е представянето и съмнителното поведение на съдийския екип на срещата от 29 кръг на Елитната юношеска група до 19 г. между отборите на ПФК Левски и ПФК Берое, играна на 01.06.2017 г. (б.р. - "сините" спечелиха с 3:0).

След като се запозна с всички необходими документи, становището на Съдийската комисия към БФС и изслуша длъжностните и служебните лица свързани със срещата – съдиите Симеон Великов, Евгени Маринков и Костадин Тановчев, треньорите на Левски и Берое - Йордан Петков и Иван Гаджев, както и играчите на Левски - Божидар Божилов и Йоан Гаврилов, Комисията изразява становище, че реферите Симеон Великов и Евгени Маринков са повлияли на развоя на срещата и са нарушили сериозно етиката, а поведението им поставя на изпитание самите основи на феърплея. Етичните правила за поведение ангажират моралния дълг на всеки един човек. Длъжностните лица носят отговорност и трябва да служат за пример, защото футболната общественост гледа с доверие и уважение на тях.

Комисията предлага на Съдийската комисия към БФС реферите Симеон Великов и Евгени Маринков да бъдат извадени от всички групи на първенствата на БФС и предава цялата информация на експерта по почтеността към БФС, който да предостави цялата документация свързана с двубоя на компетентните органи в държавата за предприемане на последващи действия.

В края на срещата Комисия „Етика и феърплей“ благодари на треньорите Йордан Петков и Иван Гаджев, както и на играчите на Левски Божидар Божилов и Йоан Гаврилов за проявената активност и тяхното съдействие.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?