Да си знаете - на Митко Илиев му викаме футболист, не национал

Съществува теория, че огънят е бил открит от българи, търкащи лотарийни билетчета. Та в този аспект ще кажа: спортните следовници на Прометей най-после откриха, че тази година футболът извън София бе по-сгряващ от този, който гледат под Витоша.

От няколко години Зелените май не дават да се направи санитарна сеч на дърветата в градината на Борис и поради тази причина футболът там не е много лицеприятен. Подобно е и положението на "Герена". В унисон с името (б.а. - герен е свободно за пасище място на добитък, на края на село) там на паша са псевдозвезди с високи заплати и само заради Петър Хубчев отборът има някакъв стил - брани се здраво и атакува от време на време.

Без съмнение 2019-та е годината на Димитър Илиев. Капитанът на Локомотив е с основен принос да спечелената купа от отбора и за отличното представяне през есенния полусезон. Димитър устоя на иностранския уклон в селекцията на треньора Бруно Акрапович, стана лидер в родния си Локомотив и проправи пъртина за други български играчи.

Илиев е уникален и с това, че спечели приза за Футболист номер 1 без нито един мач в националния отбор. Но това може да се брои и за негов плюс, тъй като не развали формата си. На критиците, които наблягат на факта, че няма мач за България ще кажа нещо. Проява на лош вкус би било да се гласува за недоразумения с национална фланелка от рода на Сърмов или вратаря Христо Иванов.

Темата национален отбор и Димитър Илиев е актуална и заради нерешителността на новия селекционер на България Георги Дерменджиев. Викна голаджията от "Лаута", но не му стигна смелост да го пусне даже в контролата с анонимниците от Парагвай. 

Успехът на Димитър Илиев бе предопределен и от факта, че основният конкурент за приза през последните 2-3 години Тодор Неделев отново се сгромоляса с гръм и трясък. Тодор и колегите му ги нямаше никакви на финала за купата. Самият Неделев изчезна от хоризонта и за 3-4 месеца по времето на Желко Петрович и по тази причина нямаше как да спечели приза. Любопитно е, че досега никога играч на Ботев Пловдив не е обявяван за Футболист номер 1 на България.

Други конкуренти Димитър Илиев нямаше тази година. Антон Недялков? Фактът, че често е единственият българин в селекцията на Лудогорец, не го прави незаменим за българския футбол.

Хубаво е да се знае, че тази година купите са в Пловдив, на "Лаута", нали!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?