64

Да напълниш касата на БФС за глоби, а стадионите със заеми?

Да ти вкарат 7 гола общо през уикенда, че и да "олекнеш" 2300 лева, е наистина лош атестат за качеството на пловдивския футбол в момента. За нивото на игра най-добре си знаят Христо Крушарски и Азрудин Валентич.

Но усърдието, с което феновете на двата отбора пълнят касата на БФС с глоби след всеки кръг е наистина завидно. 

Не е ли крайно време да се разбере, че едни 70 милиона лева ще бъдат похарчени за двата стадиона. Там ще има (б.а. надявам се)  модерни седалки, козирка, страхотен терен и атмосфера. Там също ли ще хвърляме бомбички?

Ще рушим седалките? Време е да свикваме, че феновете на двата пловдивски отбора с най-голяма фенска маса ще бъдат в обозримото бъдеще новодомци. 

Време е да се свиква и грешките на растежа да бъдат преодолени. Да се опушиш и умиришеш като калайджия с мокри дърва не е най-примамлива перспектива към феновете, които скоро не са стъпвали на "Лаута" и Коматево, но искат да се завърнат на новите трибуни.

Хубаво е и да се разбере, че стадионите са на всички пловдивчани, дори и на тези, които не подкрепят Локо и Ботев. Ако тези, които хвърлят ракети и палят димки искат да разберат как се чувстват другите от техните действия, то да си запалят една димка в хола при затворени прозорци, но да не забравят да звъннат на 112 преди това.

Мъдрият Чудомир едно време твърдеше, че жената само когато я лае куче и минава мост над мътна река, не мисли за мъж. Явно така е и с феновете - само, когато бъркат в джоба си да плащат глобите, ще разберат, че глупостите им са скъпи. 

Хубаво е да се разбере, че дори стадионът (без значение в Бистрица или Разград) да бъде опушен, футболистите няма да играят като хората. Просто те си играят слабо и за това от многото дим по трибуните виновниците не могат ясно да бъдат видени. 

Ако се сметнат парите, които в Пловдив платиха на БФС в последните 10-ина години след изцепки на феновете, то спокойно кметът Здравко Димитров можеше да иска 40 милионен заем, а не 50.

И накрая, ето глобите за Локомотив и Ботев след последния кръг: 

За обидни и нецензурни скандирания, на основание чл.37, ал.1, т.26 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Локомотив Пловдив с имуществена санкция в размер на 1000 лева.

За нерегламентирано използване на факли и димки, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Ботев Пловдив с имуществена санкция в размер на 300 лева. 

За възпламенени бомбички в сектора, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. Б от ДП /20121/2022/ – ДК наказва  Ботев Пловдив с имуществена санкция в размер на 1000 лева. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?