64

ЦСКА-София излиза с оферта за Хидайет Ханкич

Оферта от ЦСКА-София е причина за пропадането на трансфера на Хидайет Ханкич в Ростов, разкриват колегите от "Тема спорт". Припомняме, че 29-годишният Ханкич, който има австрийско и босненско поданство, беше договорил личните си условия с Ростов и дори се сбогува с феновете на „канарчетата“.

В Ростов обаче предпочетоха вратаря на Истиклол (Таджикистан)  Рустам  Ятимов. 25-годишният юноша на Волга (Нижни Новгород) играе в Истиклол от януари 2018 година. Шефовете на "жълто-синия" клуб потърсиха нов вратар, тъй като сегашният им титуляр Сергей Песяков реши да си тръгне от "Ростов Арена".

Ханкич облече екипа на Ботев (Пловдив) преди три години, когато през лятото на 2021 г. беше привлечен от румънския Ботошани със свободен трансфер. През сезон 2023/24 Хидайет Ханкич изигра общо 25 мача за „жълто-черните“ във всички турнири, в които получи 21 гола, а в 12 срещи не допусна попадение във вратата си.

Ханкич има действащ договор с Ботев (Пловдив) до лятото на 2026 г.

Сигурно е обаче, че той няма да пази на Ботев, чиито шефове вече му намериха заместник - датският страж на Одензе Ханс Кристиан Бернат.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?