ЦСКА-София и Локо Пд ще решават кой е втори в efbet лига

Мач между втория и третия в класирането. Това ни предлага програмата на 20-ия кръг в efbet Лига. ЦСКА-София приема Локомотив (Пловдив) от 17:30 часа "Червените" имат 4 точки преднина пред "смърфовете". 

Локо (Пд) остави отлични впечатления в дербито с разградчани на 20 февруари, когато се наложи с 3:2. В следващия кръг обаче "черно-белите" се препънаха на собствен терен срещу последния Етър (1:1). ЦСКА-София стартира втория дял от шампионата с минимални победи с по 1:0 над Славия и Черно море, но след това загуби със същия резултат гостуването си на Лудогорец и отново е на 6 точки зад "орлите".

Адалберто Пеняранда попадна в групата на ЦСКА-София, но ще е резерва. Йомов ще действа зад нападателите Чарлс и Кайседо, а Тибо Вион ще бъде върнат на любимата си позиция отдясно в средата на терена. Амос Юга изтърпя наказанието си и ще започне до Тиаго Родригес в центъра, а мястото отляво е запазено за Брадли Мазику. Джером Синклер този път ще остане на пейката.

Диниш Алмейда и Парвиз Умарбаев са на линия за Локомотив, след като също бяха наказани. На вратата Илко Пиргов ще замени контузения Мартин Луков. Димитър Илиев и Георги Минчев ще са двамата нападатели на "черно-белите", зад тях ще играе Лукас Салинас, а Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов ще уплътняват фланговете.

Двата тима имат сметки за разчистване. Втората поредна купа на "железничарите" беше спечелена в драматичен финал срещу ЦСКА-София, завършил с изпълнение на дузпи. По-рано през сезона "черно-белите" отново донесоха разочарование на столичния гранд, побеждавайки с 2:1 в Пловдив. Юрген Матей си вкара автогол, а Момчил Цветанов удвои преднината на Локомотив, преди Тиаго Родригес да върне едно попадение. Между тези два мача ЦСКА-София се наложи с 2:1 на "Лаута" в края на миналия сезон.

Старши треньорът на "червените" Бруно Акрапович за първи път ще се изправи срещу бившия си отбор. Той на няколко пъти отговори на словесните нападки от страна на президента на Локо Христо Крушарски, а феновете на "смърфовете" го обявиха за предател. Акрапович обаче запази добри отношения с бившия си помощник Александър Тунчев, който го наследи на "Лаута" .

efbet Лига - 20 кръг:

ЦСКА-София - Локомотив Пловдив

Вероятни състави:

ЦСКА-СОФИЯ (3-4-1-2): Бусато; Кох, Матей, Занев; Вион, Юга, Т. Родригес, Мазику; Йомов; Кайседо, Б. Чарлс
Старши треньор: Б. Акрапович

ЛОКОМОТИВ ПД (3-4-1-2): Пиргов; Малембана, Алмейда, Гомис; Карагарен, Умарбаев, Витанов, Цветанов; Салинас; Д. Илиев, Минчев
Старши треньор: А. Тунчев

СЪДИЯ: В. Железов
СТАДИОН: "Българска армия"
НАЧАЛО: 17:30 часа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?