61

ЦСКА на четвъртфинал, след като потрепери срещу Септември

ЦСКА потрепери доста, но в крайна сметка спечели с 2:1 срещу Септември и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Двубоят се игра на стадион "Българска армия", въпреки че по програма "армейците" трябваше да са гости.

В десетата минута стража на "червените" Димитър Евтимов трябваше да спасява удар на Мартин Петков. Постепенно ЦСКА се настани по-трайно в неговата половина, но чисти положения за гол липсваха. В 37-ата минута отново вратата на "армейците" бе под заплаха, след като Атанас Кабов опита удар, който бе спасен от Евтимов. Топката попадна в краката на Петков, но той не успя да направи добавка.

Десет минути след подновяването на играта ЦСКА успя да излезе напред в резултата. Тибо Вион проби по десния фланг, откъдето опита центриране към наказателното поле. Асен Георгиев опита да изчисти топката, но вместо това я прати в Маурисио Гарсес. Футболистът на ЦСКА веднага си освободи пространство за стрелба и вкара от непосредствена близост до вратата - 0:1!

Само пет минути по-късно ЦСКА стигна и до второ попадение. Брадли де Нойер направи чудесен пробив през левия фланг, нахлувайки в наказатателното поле на Септември. Последва подаване към Станислав Шопов в пеналтерията, който с прецизен удар прати топката във вратата на стража Василев. Голът обаче бе отменен от ВАР заради засада на Де Нойер в хода на атаката.

В средата на полувремето Маурисио Гарсес проби отляво и опита центриране, но Асен Георгиев блокира подаването му с ръка. Главният съдия отсъди дузпа, а зад бялата точка застана Дюкенс Назон и удвои.

Последваха два сериозни пропуска на Септември. В 77-ата минута Атанас Кабов влезе на скорост в наказателното поле на ЦСКА и стреля, но встрани от вратата. В 81-ата Асен Георгиев пусна извеждащ пас зад гърба на отбраната на ЦСКА, където Мартин Петков излезе сам срещу Димитър Евтимов, но вратарят да спаси удара му. След това топката попадна в Димитър Костадинов, който стреля към опразнената врата, а Християн Петров успя да изчисти пред голлинията. Накрая Мартин Петков не уцели вратата. 

Септември все пак стигна до попадение. В 83-ата минута Димитър Костадинов центрира от корнер в наказателното поле, където Асен Георгиев бе оставен непокрит и с глава вкара топката в мрежата на Димитър Евтимов. Това обаче беше всичко в този мач и така ЦСКА продължава на четвъртфиналите, където съперникът му все още не е ясен.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?