ЦСКА дължи 1 649 800 лв. на ведомството на Нейков

Ръководството на "ЦСКА дължи на Министерството на физическото възпитание и спорта сумата от 1 649 800 лв. Това стана ясно след изявление на централата, в което се казва, че двете страни имат устна договорка за изплащането на сумата. Първият транш ще бъде от 150 000 лв. до 5 октомври. Ако до 10 октомври той не бъде внесен, Министерството ще заведе дело срещу "червените".

"От 15.02.2006 г., когато тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта сключва договор с ПФК ЦСКА АД за наем на стадион "Българска армия", комплекс "Червено знаме" и базата на Панчарево, "червеният" клуб дължи на Министерството на физическото възпитание и спорта точно 1 649 800 лв. за такса "битови отпадъци" и наеми.

Министерството има за цел да подпомага всички спортни сдружения, а не да търси начини за тяхното унищожаване. Именно поради тази причина към ЦСКА е проявен толеранс и се търсят варианти как да бъдат погасени дължимите суми. МФВС трябва да спазва нормите и правилата, но като управляващ орган сме длъжни в максимална степен да осигурим спокойствието на всички клубове, за да се развива спортна дейност.

В тази насока министър Свилен Нейков проведе няколко разговора с президента на ПФК ЦСКА АД Димитър Борисов. На тях Борисов предложи да изготви тристранно споразумение между МФВС, ПФК ЦСКА АД и Столична община, с което парите, дължими от Общината към фирма "Титан" за дейност, да бъдат преведени на спортното министерство. Подписани документи няма, а устната уговорка е това споразумение да бъде представено на министър Нейков до 5 октомври 2009 г. До същата дата г-н Борисов е обещал да бъде преведена първата вноска от 150 000 лв. Ако до 10 октомври 2009 г. ПФК ЦСКА АД не започне изплащане на дълговете си, МФВС ще търси правата си по съответния съдебен ред.

Едноседмичен ултиматум към футболните босове

Официално искане до всички собственици и президенти на футболни клубове ще отправят парламентарната антикорупционна комисия и НАП да бъде премахната данъчно осигурителната тайна. Това съобщи председателят на комисията Яне Янев и каза, че на шефовете на футболни клубове ще бъде даден срок една седмица. След изтичането му - на 9 октомв,ил петъкл комисията ще изиска от главна прокуратура информация за преписките и хода на досъдебните производства за нарушенията, включително на физически лица. Ако информацията не бъде достатъчна, комисията възнамерява да покани на изслушване всички президенти на футболни клубове, съобщи още Янев. Янев съобщи, че тази сутрин е разговаря с главния прокурор и каза, че той има нагласата да изпрати прокурори на заседанията на комисията и да се предприемат съответни действия. Шефът на НАП Красимир Стефанов изрази възмущение, че заплатите на футболистите върху, които се плащат данъци и осигуровки са от порядъка на 220 - 240 лв. Стана яснол че до месец започват ревизии на физически лица - футболисти, за които са открити данни за несъответствие на имуществото и доходите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?