Следвайте ни

COVID-19 оставя футболните ни тимове у дома

viber icon

Covid-19 преобърна с краката нагоре плановете за зимната подготовка на родните професионални футболни клубове.

От близо 20 години насам голяма част от българските тимове в Първа и Втора футболна лига провеждаха минимум по един зимен лагер в турските курорти Анталия или Алания. 

Сега повечето от тях, които планираха да отидат отново в перлата на средиземноморска Турция се отказаха и ще проведат подготвителните си лагери в домашни условия.

Засега има и изключения като ЦСКА, Лудогорец, Славия,  Монтана и ЦСКА 1948, които все още имат резервации за лагери в турската Ривиера. 

С вчерашна дата обаче проблемите се увеличиха.

Както е известно, правителството на Турция въведе задължителни PCR тестове за всички, които влизат в страната и мярката ще бъде в сила до 1 март следващата година.
Това ще важи за клубове от Европа и Азия, които тренират редовно в Анталия, за да бъдат тествани.
Иначе в Анталия, поне според наша информация, са въведени строги протоколи за играчи и отбори, които трябва стриктно да се спазват.

Футболните тимове ходят там най-вече заради мекия климат в тази част на годината, отличните терени и условията на работа, но и заради приятелските мачове с качествени отбори.
Въведените протоколи обаче казват, че преди всеки контролен мач, съперниците и всички членове на делегациите им трябва да бъдат тествани.

Друга важна подробност е, че не се допуска в една стая да има по двама души, така че, ако групата на един клуб се състои от 35 членове(колкото е средната цифра), то 35 стаи трябва да бъдат „резервирани“. Това почти би удвоило цената за престоя.

Най-големият проблем е, ако някой е позитивен. Тогава той трябва да бъде поставен под карантина в стаята си поне за две седмици, а ако междувременно отборът му се завърне в страната си, карантинираният трябва да остане в Анталия, в хотелската стая, докато не покаже отрицателен резултат.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?