Следвайте ни

Чудо: 24:0 на футболен мач в Пловдив

viber icon

Истинско чудо стана на стадиона под комина на Захарната в неделя. Марица” постигна победа с рекордното 24:0 над “Левски” (Карлово) в РЕГИОНАЛНА ГРУПА - ДЕЦА (2006). Общо 15 момчета от състава на треньора Александър Николов успяха да реализират във вратата на противника. Трябва да се отбележи, че почти целия тим на гостите е от деца, родени през 2007 година. 
“Марица” е водач в класирането с актив от 7 точки от 3 мача и голова разлика 32:1. Същия актив има и “Лидер”. В следващия кръг на тима предстои тежко гостуване в Смолян на “Родопа”, а срещата е на 10 октомври. 

В другия неделен мач в школата на “Марица”, отборът от набор 2008 срази с 1:3 като гост “Родопа”. Срещата бе от 6 кръг в РЕГИОНАЛНА ГРУПА - ДЕЦА-ЦЕНТЪР (2008). За воденият от Димчо Беляков тим реализираха Божидар Христев, Хасан Байрям и Емилиян Големинов. Единственият гол за тима воден от Юлиян Сюрджиев бе дело на Васил Георгиев.

“Марица” заема седмо място в класирането с актив от 9 точки. В следващия кръг тимът е домакин на “Ботев”-2. Срещата е на 11 октомври.

В РЕГИОНАЛНА ГРУПА - ДЕЦА (2007) отборът на “Марица” почива в този кръг. Тимът дели 2-ро/4-то място с пълен актив от 6 точки и мач по-малко спрямо останалите. В следващия кръг момчетата на треньора Димчо Беляков гостува на водача в класирането “Реал”-1. Мачът е на 10 октомври.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?