Следвайте ни

Човек на Зингаревич мълчи за сделката с Ботев

viber icon

Бившият национал и защитник на Левски Ивайло Петков, който е човекът на руския милиардер Антон Зингаревич у нас, запази мълчание около сделката за Ботев Пловдив. „Не мога да коментирам темата. Абсолютно нищо не мога да кажа на този етап. Засега няма нищо. Стоя си вкъщи и почивам“, бе лаконичният коментар на Петков.

Както "Марица" съобщи още в началото на декември, той е човекът, осъществил контакта между Зингаревич и канарчетата. Именно Петков по всяка вероятност ще е един от силните хора в новата управа на клуба. На 6 януари Сдружение ПФК Ботев има свое събрание, а два дни по-късно е Oбщото събрание на клуба, на което трябва да се официализира влизането на Зингаревич. Той трябва да вземе 60% от акциите, които в момента са в Сдружението, което към днешна дата е мажоритарният собственик на клуба. Около коледните празници станаха ясни исканията, при които руският бизнесмен би поел Ботев. Тогава за момент преговорите спряха и временно Зингаревич се бе отказал. После всичко бе възобновено, а той и сдружението излязоха с обща декларация за конфиденциалност и че докато няма нищо черно на бяло, коментари няма да се правят.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?