Човек на Таймс: Световен шампион ще е Испания

Зададе ли се нов Мондиал и футболните спецове на Албиона се надпреварват да прогнозират кой ще е новият световен шампион. Напълно в реда на нещата фаворитът, сиреч Англия, е извън всякакви класации. След пристигането на Фабио Капело на Острова като селекционер на Трите лъва мечтите на откривателите на играта за втора титла отново избуяха. Затова ще ви представя мнението на един почти неутрален англичанин - Том Дарт от вестник Таймс. Спецът във футбола се е спрял върху шансовете на пет фаворита, без Англия, и на една много вероятна изненада.

 Бразилия

Твърденията, че бразилците са лишени от блясък под ръководството на Дунга са преувеличени - отборът все още има стил, прибавен към необичайно стабилната му игра напоследък. Селесао е най-добрият тим според ранглистата на ФИФА, но е съмнително дали в момента заслужава тази чест повече от Испания. Бразилците играха колебливо на Купата на конфедерациите.

Прогноза: финал

 Испания

Настоящият европейски шампион наистина е най-добрият отбор на континента в момента. Няма причина това да не бъде така и следващото лято при дълбочината на талантливия състав от играчи, които са в зенита на кариерата си. В момента ла фурия разполага с най-добрата халфова линия - Шави, Иниеста, Фабрегас и Шаби Алонсо. Испанският футбол е в очевиден подем. Освен това малко са отборите, които биха могли да извадят по-добро нападателно дуо от Фернандо Торес и Давид Вия. Само защитата изглежда леко уязвима.

Прогноза: шампион

 Италия

Шампионите от 2006 г. не могат да бъдат отписвани или подценявани предвид опита на играчите и треньора Марчело Липи, който бе начело и на Мондиала в Германия. Дали обаче младоци като Джузепе Роси и Джорджо Киелини са достатъчно добри? Дали възрастта на ветераните Фабио Канаваро, Андреа Пирло и Дженаро Гатузо няма да ги предаде? Адзурите лъкатушеха в изявите си в квалификациите, бяха зле и на Евро 2008. Никой не очаква да защитят титлата си.

Прогноза: четвъртфинал

 Германия

Полуфиналисти са от последния шампионат, макар че това постижение се дължи до голяма степен на вдъхновение и щастливи случайности в комплект с домакинския фактор. Бундестимът игра и на финал на Евро 2008, където обаче бе надигран от бързомислещите испанци. Вероятно немците пак ще направят добър турнир, но едва ли биха го спечелили. Няма друга причина освен историческото наследство, поради която Англия да не бие Германия при сблъсък в ЮАР.

Прогноза: четвъртфинал

 Холандия

 „Лалетата" - вечните губещи, за пореден път са сред фаворитите. Бяха невероятни на моменти на Евро 2008. Ако имат ден, биха конкурирали Испания като скорост, интелигентност и техника. Трети в световната ранглиста, те надиграха Англия тотално през първото полувреме на контролата в Амстердам през август (2:2). Колкото е добра атаката им - Ван Перси, Снайдер, Робен, Ван дер Ваарт, Кайт, толкова е несигурна защитата им - Ойер, Ван Бронкхорст и др.

Прогноза: полуфинал

 Кот д'Ивоар

Със сигурност ще са пределно мотивирани, защото това е първото световно първенство на африканска земя. Кот д'Ивоар не излезе от групата си на Мондиал 2006, но игра доста впечатляващо. Липсата на опит бе очевидна, но това не би трябвало да е фактор 4 години по-късно. В състава изобилства от таланти - Дрогба, братята Туре, Саломон Калу, Бакари Коне, Зокора, Ебуе. Само вратарят им Бубакар Бари не е толкова познат.

Прогноза: четвъртфинал

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?