61

Чомаков шокиран от нигерийците в "Марица": Огромен срам!

Бившият национал на Марица (Пловдив) и ЦСКА Красимир Чомаков изригна остро срещу последните два трансфера на млади нигерийски футболисти в родния му тим, който е известен като една най-големите люпилни на таланти в нашия футбол. Marica.bg припомня, че на стадиона под комина на Захарната са проходили в любимата игра Христо Стоичков, Динко Дерменджиев, Георги Попов, Георги Георгиев и още много велики играчи.

"Аз съм шокиран. Не мога да повярвам, че люпилнята на таланти Марица привлича чужденци. Нямам против нигерийчетата. Да са живи и здрави. Но защо за сметка на някой пловдивски талант се викат разни иностранци, които ядат хляба на нашите деца!?“, коментира пред Блиц Красимир Чомаков.

Ето какво още каза по темата пловдивчанинът:

И това доживяхме. Маричката също да започне да налага африканци. Не, не, аз не съм расист. Напротив – винаги съм бил за равенство между расите. Друго имам предвид – че българите са изолирани за сметка на чужденците, независимо дали става въпрос за нигерийци, американци, поляци, гърци и т.н.

И после искаме да имаме национален отбор и наши момчета да блестят в чужбина. Как да блестят, като тука им затваряме очите, завързваме им краката, държим ги затворени в килия. Защото това си е същото, след  като не им даваме шанс да пробият в мъжкия футбол. Те момчета трябва да са между шамарите, трябва да са в мъжките отбори. Те няма на кого да подражават, нямат идоли, нямат кумири.

Ако излезеш на улицата и питаш 20 деца, кои са ти българските футболни кумири от настоящите играчи, няма да чуеш нито един отговор. Това е срам. Огромен срам. Не само за Марица, но и за Пловдив. Не само за Пловдив, но и за цяла футболна България.

Аз само като бях в Марица, имах десетина идола в отбора. Смятай какви времена бяха. Днес не искаме да влагаме в децата си, защото има по-бърза възвращаемост на вложените средства.

В последните години само Славия произвежда и продава футболисти, 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Фен

Фен

25.10.2022 | 00:30

Моето уважение, но Чомаков не стъпва на стадиона от години, а държи сметка. С какво право? Чужденци има навсякъде. Едно е да са двама, друго е да са 15, както е в някои други клубове. Така че живущите в чужбина по-полека с надзора отдалеч

Отговори
4 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?