Чичо Венци: Специалния и Дейвид Копърфийлд не могат да оправят национала

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg диалога между Йордан Лечков и Ивелин Попов, който се получи в медиите. Началникът на най-стария столичен клуб даде мнението си и относно проблемите, налегнали националния отбор.

"Всеки си има своя правда, но не бива Лечков и Попов да правят тези неща. И двамата са дали много за футбола, но не бива така. Нека успокоят топката! И Данчо е правил грешки като по-млад, нека не бъде толкова критичен към всички останали. Не бива двамата да се разнасят така пред хората.  Преди години така Любо Пенев говореше против колегите си от златното поколение. Това не бива да се прави. Не съм чул една лоша дума от устата на Боби Михайлов, Емо Костадинов, Краси Балъков. Това не е правилният начин. Лечков беше много голям футболист, уважавам го, но явно подходът му с футболистите не е силната му страна.

Срещу Финландия се видя реалната стойност на футбола, който е в България в момента. Няма какво да се заблуждаваме. Най-големият проблем в българския футбол е големият брой чужденци. В това отношение Лечков е прав. Не виждате ли какво е положението в Берое?! Ами в Черно море! Макар че във Варна сега малко от малко се оправиха, но преди година-две бяха със 7-8 чужденци. А имат такава школа, такива таланти!

Не си държим на нашето, не си оценяваме нашите момчета! Димитър Пенев налагаше навремето златните момчета. Подиграват му се, може би словоредът му не е перфектен, но футболът го разбира. Това е нужно за един футболен треньор, а не да говори 8 езика. Футболистите трябва да получават шанс - да се бачка!

В Левски добре че сега закъсаха, иначе и там ги бяха наредили от кол и въже. Не е редно разни мениджъри да си правят тънките игрички и да карат какви ли не футболисти от Африка, от Южна Америка и от Нова Каледония, а нашите момчета да седят на пейката и да гледат. Не искам да давам акъл нито на Гришата, нито на Домусчиев, техни са си парите. Важното е националният селекционер да дава шанс на млади и талантливи играчи.

Националният отбор е чест, той е отговорност, оръжието там е тежко. Моуриньо и Копърфийлд да застанат в тандем на мястото на Дерменджиев, чудо няма да стане. Трябва да имаме дупе и да се даде шанс на младото поколение, докато направят сплав. Имаме талантливи момчета! Манчестър Сити не току-така се спря на Филип Кръстев. Мога да ви кажа още имена - Мартин Минчев от Варна, нашите близнаци в Славия, Калоян Кръстев, Георги Йомов, Валентин Антов, Даниел Наумов от ЦСКА 1948, Доминик Янков, Светослав Ковачев, Светльо Вуцов. Имаме! Ще видите.   Но трябва да им се даде шанс на всичките. Победите ще дойдат, апетитът идва с яденето. Когато разни мениджъри докарат някое недоразумение в България, после тези недоразумения съдят клубовете за големи пари - виждате какво стана с Левски и ЦСКА. Това е плод на мениджърски интереси", каза Венцеслав Стефанов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?