Следвайте ни

Чичо Венци пак яхна метлата: Тояга за Краев! Кюртаж за национала

viber icon

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов яхна метлата още преди да е минал и ден от загубата на националния отбор срещу Финландия. Обект №1 на гнева на мастития сикаджия бе изявлението на нападателя Божидар Краев, който в Хелзинки обяви, че всички българи трябва да се гордеят с него, защото с Мидтиланд ще играе в групите на ШЛ. Също така Стефанов попита, защо в мача срещу Унгария на вратата е стартирал Пламен Илиев, който не е играл от една година. Босът на белите допълни, че титуляри в националния отбор трябва да са Доминик Янков, Кирил Десподов и “нашия Йомов”.

“Не се ли гордеете, че едно къдраво, с опашле ще играе в ШЛ? Не. И аз не съм от тия. То каза, че е готово за лидер преди известно време. Сега трябвало да се гордеем. За такива трябва една тояга. С такива футболисти нищо не можем да постигнем. Самовлюбени са в себе си голяма част, а дурги - не стават.

Преди известно време разговарях приятелски с Дерменджиев, защото той беше футболист на Славия и го познавам много отдавна. Казах му: “Георги, едно е да си треньор на клуб с много пари и възможности, друго е да пресееш от многото футболисти тези, които могат да се сбият за България. Да бъдат момчета, които имат бъдеще. Лесно е да бъдеш треньор с футболисти, купени за 10-20 милиона. Изкарай ги отдолу.

Мисля, че час по-скоро трябва да започнем да работим от нулата. Ако се работи правилно и методично, може да има промяна, и то за добро. А ние хвърлим едно-две млади момчета, които прегарят. А отзад един вратар не е бил една година на вратата, а ти го пускаш в най-важния мач серщу Унгария. Вратарят трябва да може да ръководи защитата пред себе си. Когато Георги Петков е на вратата в Славия, защитата работи почти без грешка. Когато е друг, става олеле майко.

Така че националния отбор, новото ръководство на футболния съюз съвсем реално да прецени има ли възможност треньор да поеме националния отбор, но не с 3 или пет годишни периоди. Кой ще те чака пет години? Какво ще правиш тези пет години?”, зададе риторични въпроси Стефанов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+) 

  
След това той коментира и бъдещето на националния отбор.

“Виждам Доминик Янков, нашия Йомов. Има млади момчета, които ако се работи повече с тях… Не искам да обиждам никои от момчетата, но играеш срещу Финландия и едно две финландчета минават като слаомистите в ските. Същите грешки наблюдавам и в клубното първенство - в Славия и много други клубове”, допълни Стефанов, който поиска “кюретаж” в националния отбор.

“Има една малко медицинска дума - кюртаж. Изрязва се всичко, което не става.

Десподов - хубав, лош, крив, прав. Много по-добре стои на терена. Сложи 19-20 годишните. Да се правят лагери по време на прекъсванията. Да има шанс повече да бъдат заедно. При всички случаи ще има някакъв ефект. Ще има загуби, и по-тежки ще бъдат, но е важно да видим, че нещо покълва, расте”, описка Стефанов.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?