61

Честито, Спартак! 60 години от шампионската титла на Тодор Диев и компания!

60-годишен юбилей от спечелването на шампионската титла честват днес в Спартак Пловдив. На този ден през 1963 г. великият Тодор Диев и компания се окичват със златните медали в първенството. 

В шампионския сезон 1962 / 1963 Спартак играе в състав: Йордан Станков, Иван Иванов, Георги Ботев, Георги Статев, Георги Шерев, Божидар Митков, Тодор Диев, Димитър Димов, Атанас Манолов, Васил Стойнов, Атанас Хари Георгиев, Христо Дишков, Димитър Генов, Михаил Душев, Стоян Тодоров, Георги Лазаров, Тобия Момин и Цоньо Стойнов. Треньор е Димитър Байкушев.

Ето какво написаха по темата привържениците на "синьо-белите" в своята официална страница във Фейсбук:

Днес е голям ден за всички спартаклии! Днес големият отбор Спартак Пловдив отбелязва 60-ата годишнина от спечелената шампионска титла на България през далечната 1963 година.

Нека всички видят какво значи да си голям отбор с история в България! Не случайно любимият ни Спартак е на 10 място във вечната ранглиста на българския футбол!

Честито, спартаклии, дерзайте! Дано някога се докоснем отново до такава голяма радост!

Само Спартак!

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 7 оценки
4.1/5 от 7 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Дедо Пинто

Дедо Пинто

07.07.2023 | 21:21

За жалост днешният футбол са само едни ритнитопковци които мислят само за пари и нищо повече. Нищо не ги свързва с историята на отбора на града, всичките ритнитопковци са взети от кол и въже и затова никога няма да се върнат онези години, когато кореняци пловдивчани ИГРАЕХА със СЪРЦЕ И СЕБЕРАЗДАВАНЕ ДО КРАЙ ЗА СЛАВАТА НА ОТБОРА ЗА СВОЯТА ЧЕСТ И СЛАВА НА ПЛОВДИВ……. няма го онова желание за победата, страст към футбола се е превърнала в играта не играе, както беше едно време

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?

Към анкетата