61

Честит рожден ден на последния футболен маестро на Пловдив!

Най-добрият футболист на Ботев (Пд) през този век влиза в златна за любимата игра възраст. Тодор Неделев празнува днес рожден ден. Халфът навършва 30 години. Той ще посрещне този юбилей в много важен за него момент. След осем месеца отсъствие от терена, Неделев се завърна в игра, а в петък се очаква да поведе с капитанската лента съотборниците си при рестарта на първенството към една по-добра 2023 г.

С ювелирната си техника, убийствено точен удар с левачката и уникалната способност с едно движение да реши ситуация, а понякога и мач, Неделев се нарежда до най-големите майстори. Точно последното е характерно за пловдивската школа, родила и дала на света Христо Бонев, Петър Зехтински, Георги Йорданов, Костадин Видолов, Христо Колев (Бащата). Неслучайно любим номер на Неделев е емблематичния за града под тепетата №8, носен от Христо Стоичков, Зума и Чико Дерменджиев.

Тодор Неделев е роден на 7 февруари 1993 година в Белозем. Юноша е на частния футболен клуб Ботев 2002, с който преминава през абсолютно всички юношески възрастови групи. След навършване на 18 години той подписва професионален договор с Ботев (Пд) и дебютира за клуба в "Б" група през сезон 2011/2012. До този момент капитанът на "канарите" е изиграл 287 официални мача за любимия си клуб и е отбелязал 81 гола.

Екипът на marica.bg и вестник "Марица" честити рождения ден на Тодор Неделев като му пожелава здраве, късмет, лични и футболни успехи!

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?