Следвайте ни

Черно-бялата общност скърби: Отиде си голям общественик на Пловдив и приятел на Локомотив

viber icon

Фенклуб „Локомотив“ Пловдив с прискърбие съобщава, че ни напусна Йордан Детев – университетски преподавател, режисьор, писател, композитор, публицист, общественик. Личност с огромна ерудиция и обаяние, размахът на неговата деятелност включваше разработки на оригинални софтуерни системи, организиране на филмови фестивали, благотворителни и обществено полезни инициативи.


През последните 10 години Йордан Детев бе партньор, съмишленик и приятел на фенклуб „Локомотив“ Пловдив. Той бе вдъхновител и идеен стожер на инициативите „Основателите на Европа“ и „Памет за първите заселници“. Целта им бе да създадат археологически възстановки на безценното за историята на Пловдив праисторическо селище, намиращо се в района на ст. „Локомотив“ - подробно проучено и описано от бащата на Йордан Детев, големия български археолог проф. Петър Детев.
Йордан Детев бе човекът, който „подари“ на нашата общност девиза на бесите: „Неподвластни никому, никога!“. За локомотивци бе чест да общуваме и споделяме каузи с личност от такъв мащаб и значимост.
Нека е светла паметта за него! Бог да го прости!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?