Челси изхвърли Ливърпул от Купата на Англия с 2:0

Трета загуба в четири мача за червените на Юрген Клоп

Челси се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Англия с победа 2:0 над  Ливърпул. Головете за „сините“ отбелязаха Уилиан и Рос Баркли. И двата отбора играха в доста експериментални състави, тъй като мениджърите направиха ротации. Това бе трета загуба в четвърти мач за тима на Юрген Клоп.

Първата възможност в срещата се откри пред Садио Мане още в 3-ата минута. Антонио Рюдигер допусна груба грешка, която позволи на Мане да стреля, но ударът му бе отразен от Кепа Арисабалага.

Три минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Ливърпул, на първа греда Сесар Аспиликуета засече с глава, след това Оливие Жиру не успя да добави, а Антонио Рюдигер също закъсня с реакцията си и в крайна сметка топката излезе в аут.

Рос Баркли отправи тежък удар от разстояние в 11-ата минута, но Адриан спаси.

Челси направи уникален пропуск в 12-ата минута. Педро Родригес изведе Уилиан сам в наказателното поле на Ливърпул, но ударът на бразилеца бе спасен от Адриан.

Челси поведе в резултата в 13-ата минута. Фабиньо сбърка пред наказателното поле на Ливърпул, което позволи топката да попадна в Уилиан, който стреля от дъгата, но право в Адриан. Испанският вратар сбърка, огъна се и топката влетя във вратата му.

Маркос Алонсо стреля от фаул в 17-ата минута, но прати топкат малко над напречната греда на вратата на Ливърпул.

Кепа Арисабалага направи три страхотни спасявания в 20-ата минута. В наказателното поле на Челси се получи много сериозно разбъркване. Кепа спаси първо удар на Садио Мане, след това на Дивок Ориги и накрая на Къртис Джоунс.

Ливърпул направи нов сериозен пропуск в 31-ата минута, когато Садио Мане отправи опасен удар, но Адриан спаси.

Матео Ковачич получи контузия в 42-ата минута и бе сменен от Мейсън Маунт. 

Уилиан получи контузия в 51-ата минута. Бразилецът не успя да продължи участието си в мача и бе сменен от Жоржиньо. 

Челси бе близо до отбелязването на втори гол във вратата на Ливърпул в 62-ата минута. Мейсън Маунт стреля от фаул, но топката се спря в напречната греда на вратата на Адриан.

Челси поведе с 2:0 в 64-ата минута. Рос Баркли пое топката в половината на Челси, след което с добър пробив стигна до дъгата на наказателното поле на Ливърпул и с премерен удар прати топката във вратата на Адриан.

Челси изпусна чудесна възможност да вкара трети гол в 67-ата минута. Педро Родригес открадна топката от Джо Гомес, след което пробяга голяма дистанция, бе сам срещу Адриан, но се опита да прокара топката между краката на вратаря, а испанецът се справи и спаси.

Челси продължи да създава опасности пред вратата на Ливърпул. В 74-ата минута Оливие Жиру получи извеждащ пас, след което се пребори за позиция в наказателното поле на Ливърпул с Джо Гомес и стреля, но Адриан успя да отклони топката и тя се спря в напречната греда.

Мейсън Маунт получи много добра възможност в 85-ата минута, когато бе изведен сам в наказателното поле на Ливърпул, но ударът му не бе точен.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?