61

Челси, Байерн и Ман Юн напред в Шампионската лига! Резултати и голмайстори от мачовете

Манчестър Юнайтед и Челси се класираха за осминафиналите в Шампионската лига и се присъединиха към Ювентус, Байерн, Ливърпул и Аякс. "Червените дяволи" си осигури "виза" за следващта фаза, след като надделя по-рано тази вечер с 2:0 в гостуването си на Виляреал, а лондончани сразиха с гръмкото 4:0 гостуващия Ювентус.

Малко по-рано тази вечер приключиха двата ранни мача от днешната програма на Шампионската лига, която навлиза във все по-напрегнат етап от груповата фаза. Манчестър Юнайтед срази с 2:0 като гост Виляреал и с това си гарантира участие в следващата фаза. В късният двубой от групата Аталанта завърши наравно 3:3 в гостуването си на Йънг Бойс и по този начин запази шансове за класиране, а в последният кръг ще се изправи именно срещу "жълтата подводница".

В група "Е" Байерн вече е сигурен осминафиналист, като днес си гарантира първото място в групата, побеждавайки с 2:1 като гост Динамо (Киев). Барселона пък е домакин на Бенфика, като за каталунците е важно да спечелят, защото с победа ще си гарантират място в следващата фаза. В момента Аталанта гостува на Йънг Бойс. Португалците обаче също се нуждаят от трите точки, за да запазят шансове за излизане от групата.
В група "G" само един отбор може още днес да се присъедини към осминафиналистите и това е РБ Залцбург. За целта австрийците трябва да победят Лил като гост. Френският шампион обаче също излиза за победа, с която може да оглави временното класиране в групата и да направи важна крачка към елиминациите. Другият мач между Севиля и Волфсбург също крие сериозна интрига, особено за гостите, които при загуба окончателно ще се сбогуват с надеждите за продължаване напред.

В група "Н" вече имаме един сигурен отбор на 1/8-финалите и това е Ювентус. "Старата госпожа" ще играе за честта си и за да си гарантира първото място срещу Челси на "Стамфорд Бридж". Италианците се нуждаят от победа или равенство, за да изпълнят целта си. Лондончани също имат шанс още днес да намерят място в следващата фаза, ако не загубят този мач, или ако Зенит не победи Малмьо. Руският шампион пък е длъжен да спечели гостуването си в Швеция и да се надява на помощ от Юве, за да запази теоритични шансове за излизане от групата.

Група „E“
Динамо Киев - Байерн 1:2
0:1 Роберт Левандовски (14), 0:2 Кингсли Коман (42), 1:2 Денис Гармаш (70)

Барселона - Бенфика 0:0

Група „F“
Виляреал - Манчестър Юнайтед 0:2
0:1 Кристиано Роналдо (78), 0:2 Джейдън Санчо (90)

Йънг Бойс - Аталанта 3:3
0:1 Дуван Сапата (10), 1:1 Джордан Сибатчеу (39), 1:2 Хосе Луис Паломино (51), 2:2 Винсент Сиеро (80), 3:2 Силван Хефти (84), 3:3 Луис Муриел (88)


 
Група „G“
Лил - РБ Залцбург 1:0
1:0 Жонатан Давид (31)

Севиля – Волфсбург 1:0
1:0 Жоан Жордан (13)

Група „Н“
Челси - Ювентус 4:0
1:0 Трево Чалоба (25), 2:0 Рийс Джеймс (56), 3:0 Калъм Хъдсън-Одой (58), 4:0 Тимо Вернер (90+5)

Малмьо – Зенит Санкт Петербург 1:1
1:0 Сьорен Рикс (28), 1:1 Ярослав Ракитский (90+2-дузпа)

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?