Бюджетът на канарите зависи от Лига Европа

Бюджетът на Ботев за новия сезон е обвързан със задлъжително преминаване на първия кръг от Лига Европа. Според разчетите, които са направени след финала за Купата, поне един милион лева са необходими, за да се запълни дупката в бюджета, която се очертава през новия сезон. Всички, блазнещи се от жълто-черната идея са наясно, че на сакралната дата 2 юни ще има нов собственик (б.р. след вдигането на уставния капитал).

Според информация от източник от неформалния извор на новини, новият бос на Ботев ще плаща годишно 500 000 лева за издръжката. Причината за това е, че приоритет ще е завършването на Колежа.


Така липсващите около милион за издръжка трябва да бъдат набавени по два начина - от трансфери или от евротурнири. Първият не е рентабилен, тъй като освен Косоко в момента няма друг, който да бъде изтъргуван на правилната цена. Остава Лига Европа. 

Ботев ще прибере около милион лева, ако прескочи първия кръг. 440 000 (215 за първи кръг и 225 за втори) евро са гарантирани от УЕФА. Към сумата се прибавят парите от билети за двата мача. При цена от средно 20 лева (както срещу Астана преди години) и очаквана посещаемост около 10 000 души това прави чисто 300 000 лева (приспадат се разноските по мачовете).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?