64

Бултрасите: Общината моли пари за Колежа, не ние

Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция, в която възразява Община Пловдив да поиска от Министерския съвет допълнително отпускане на средства едновременно за строителството на стадион „Христо Ботев“ и на стадион „Локомотив“.

Както е известно, в петък след проведена среща в общината между кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на феновете на „канарчетата“, бе договорено допълнително отпуснатите средства в размер на 12 милиона лева за „Колежа“ да бъдат използвани целево за изграждането на цялостна покривна конструкция на съоръжението.

Малко след това обаче, привържениците на градския съперник Локомотив също заявиха своите искания за допълнително финансиране за изграждането на стадиона в парк „Лаута“, а заместник-кметът по строителство и иновации Пламен Райчев обяви, че от Община Пловдив ще изпратят запитване за отпускане на още средства до Министерски съвет, както за стадион „Христо Ботев“, така и за стадион „Локомотив“. Това предизвика реакцията на феновете на Ботев, които възразиха с официална позиция.

Ето какво гласи тя:

„Категорично възразяваме срещу заглавието на прессъобщението на Община Пловдив, което се опитва да внуши на обществеността, че феновете на Ботев (Пловдив) са искали отпускането на допълнителни средства за довършването на стадион „Христо Ботев”. Не феновете, а Община Пловдив, в качеството си на възложител, и ДЗЗД „Колежа” – в качеството си на изпълнител по обществената поръчка за дострояването на стадиона, искат отпускането на допълнителни средства, тъй като заложените в обществената поръчка средства са в размер на 53 милиона лева, а осигурените до този момент средства са в размер на 37 милиона лева.

Категорично възразяваме и срещу намерението на г-н Пламен Райчев да включи искането за средства от страна на феновете на Локомотив (Пловдив) в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет, с което ще се иска държавата да осигури средствата, недостигащи за цялостното изпълнение на обществената поръчка за довършването на стадион „Христо Ботев”. Считаме за недопустимо и несериозно в едно и също писмо да се отправя искане за отпускане на средства, необходими за изпълнението на ангажиментите на Община Пловдив по законно проведена и одобрена по съответния ред обществена поръчка, и искане за отпускане на средства, пресметнати набързо и неясно как, необходими за задоволяване на болните амбиции на феновете на втория по популярност и успехи отбор в град Пловдив.

Не сме против Община Пловдив да поиска средствата, претендирани от феновете на Локомотив, но нека това стане в отделно писмо, където да бъдат изложени отделни мотиви, обосноваващи законосъобразността на това искане“, се казва в официалната позиция на „жълто-черните“ привърженици“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стига милиони за тези стадиони!

Стига милиони за тези стадиони!

19.12.2022 | 14:28

Стадионите и в това състояние са готови - имат по 2 трибуни, имат терени, имат седалки за 8-10 хиляди. Какво още искат? И сега на мач ходят по 2-3 хиляди. Какви са тия грандоманщини за 18 000 места, за козирки и не знам какво си. Подгряване на седлаките за зад..ците не искат ли. Общината да обърне внимание на гимназията, на парцела на гребната, да възстанови алеята до Водната палата, Даме груев. Ами Брезовска кога ще стане - съсипаха дребния бизнеса, движението е хаос. На гол тумбак само стадиони му липсват, но явно и тук намирисва на интереси и корупция.

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?