61

Бруно Балтазар: Притеснени сме! Ботев заслужава големи неща

Португалецът Бруно Балтазар пое Ботев Пловдив в началото на тази година. Специалистът разкри впечатленията си от досегашната си работа при „жълто-черните“ пред камерата на DIEMA SPORT за предаването „Домът на футбола“.

Балтазар обясни с какво Жозе Моуриньо е променил португалската треньорска школа и разясни защо се е стигнало до раздялата с някои играчи през зимния трансферен прозорец (Емануел Току, Елвис Ману, Мохамед Брахими, Реда Рабей и Димитър Тонев).

„Това е клуб с голяма фенска маса, една от най-големите в България. Не е първият случай, в който работя в подобен клуб. Трябва да печелим мачове, да носим радост на феновете, на града… Това е клуб, който заслужава големи неща”.
„Никой тук не е доволен от ситуацията в класирането. Мога да ви го гарантирам. Аз съм амбициозен. Дойдох, за да печеля, всички треньори искат това, ние работим ежедневно да печелим. Печелил съм в миналото и искам това да продължи. Все още имаме много за какво да играем, искаме да спечелим всеки мач до края на сезона. Седмата позиция все още е постижима. Това може да ни доведе до плейоф за място в Лигата на конференциите. Дори и да няма европейско място, за което все още може да се борим, все пак трябва да уважаваме клуба и да се борим“.

„Никой треньор в света не обича да губи качество. Всеки има нужда от него. Тези петима играчи имат своя случай. Току – не беше възможно за клуба да откаже офертата за него, той игра добре, клубът го разви и спечели от него. Ману получи шанса да се завърне у дома. Трудно е да го задържиш ментално при подобна възможност. Реда Рабей беше в края на един цикъл след 3 години в клуба. Той искаше ново предизвикателство и ние се съгласихме. Брахими идва от по-малки клубове, той бе много отдаден, имаше шанса да отиде в по-добро първенство и да покаже таланта си, а това може да е добра бъдеща сделка за нас. Тонев е талант от школата, има качества, не получаваше много минути. Съгласихме се, че е добре да играе повече в първа дивизия, да расте и да се завърне. Това е животът във футбола, фокусиран съм върху търсенето на решения, а не да плача за играчите, които загубихме“.
„Това не повлия на пановете ни относно стила на игра. Работим с наличните футболисти и системата, в която искаме да играем. Трябва да намираме решения, имаме качества, имаме силна стартова 11-ка. Не толкова солидни опции както преди, но все пак имаме достатъчно качество, за да печелим мачове в тази лига“.

„Моуриньо има нов начин на виждане на футбол, на трениране на футбол. Той тотално промени мисленето на треньорската школа в Португалия. Очевидно той беше първи, след това португалските треньори започнаха да виждат нещата по различен начин. Подходът към тренировъчните сесии, към манталитета по време на тях, се промени напълно. Не следвам Моуриньо като религия, но мога да се оприлича с неговите тренировъчни концепции и идеи. Очевидно аз работя по различен начин, а и всички португалски треньори работят по свой специфичен начин“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?