Следвайте ни

Бруно Акрапович и Митко Илиев след победата

Ето какво казаха треньорът на Локомотив Бруно Акрапович и капитанът и голмайстор Димитър Илиев след разкааошната победа с 2:0 над Спартак Търнава за Лига Европа.

Бруно Акрапович: "Не започнахме така, както очаквахме. След това нашият отбор постепенно навлезе в мача. Спартак има своите качества. Очакваме труден мач в реванша с Търнава. Надяваме се, че ще победим. Нито един резултат не е комфортен. В реванша трябва да играем така, както играхме днес. Всичко е възможно пред тези страхотни фенове. Не се интересувам от резултата в мача между Страсбург и Макаби.

Трябва да работим още много в тактически и психологически плаж. Трябва да се подготвим добре за следващия мач. Надявам се, че няма да започнем така, както започнахме в днешния мач. Трябва да подготвим футболистите. След 15-ата минута започнахме да играем добре.

През последните минути използвах Малембана, защото Спартак започна да играе с дълги топки. Съдията ни даде две дузпи. Мисля, че това е добре. Молих се на Господ да покажем добра игра днес и да изненадаме нашите фенове. Те го заслужават. Димитър Илиев притежава нещо, което липсва на други. Щастлив съм, че мога да разчитам на него в моя отбор"

Димитър Илиев: "Използвахме повече създадените положения. Извадихме късмет, защото те имаха две опасни положения. късметът ни покри. След това взехме инициативата, а след гола бяхме пълни господари на терена. 2:0 е добър турнирен резултат, но Спартак е много опасен отбор. При гостуването трябва да търсим гол, за си улесним задачата. Първите минути играхме сковано, липсата на опит си каза думата.

Искам да благодаря на страхотната публика. Първи европейски мач на "Лаута", зарадвахме хората. Феновете ни са най-верните в България. Чувствам се горд с тях. Били са с нас докрай и при някои много срамни наши представяния. Мачът след седмица ще е съвсем различен. Спартак има също много темпераментни фенове. Атмосферата ще е като днес, но с обратен знак", каза Илиев.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?