Следвайте ни

Бойко Борисов идва утре на срещата с Ботев и Локото

viber icon

Премиерът Бойко Борисов пристига утре в Пловдив, след като Министерският съвет отпусна пари за стадионите "Ботев" и "Локомотив". Това съобщи днес кметът Здравко Димитров.

В 10 ч. премиерът ще се срещне с ръководството и феновете на Лаута, а в 11 ч. ще бъде на Колежа.

Борисов ще посети и СУ "Найден Геров" - едно от петте учебни заведения, които също получават средства от държавния бюджет за физкултурни салони. Държавни пари са осигурени още за ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Душо Хаджидеков“ в район „Централен“ , СУ„Софрони Врачански“ и СУ „Св. Седмочисленици“ в „Тракия“.

В 12 ч. премиерът ще види как върви изграждането на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. Очаква се да съобщи, че ще има средства за връзката със Скобелева майка.

Цялото финансиране от 37 млн. лева от държавата ще отиде за двата пловдивски гранда – Ботев и Локомотив. От тях 25 млн. лева ще са за дострояването на стадиона на Колежа, а за -12 млн. лева, обясни кметът Здравко Димитров.


Той каза, че Локомотив може да ползва както поиска средствата – за стадион или база. Кметът добави, че чака проектите за Колежа и Лаута, след което ще се обявят конкурсите и ще следят всяка стотинка.

Здравко Димитров каза, че президентите на двата клуба - Ботев и Локомотив, трябва да представят проектите, за да може Община Пловдив да обяви обществена поръчка за двата стадиона за избор на изпълнители.

Стадион Ботев трябва да бъде завършен докрай, а на Лаута предстои да се изгради трибуна Бесика, отделно от Локомотив искат да се вдигне и козирка над трибуните.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (5)

Пенчев

28.02.2020 | 14:27

Бойко, бъди внимателен, тъпотията на Зикито е безгранична, ще те насади на пачи яйца с тия пари и агитки, дръж го изкъсо, защото не знае какво прави.

Отговори
0 0

БДЖ

28.02.2020 | 11:37

Поне ще плаща 100 лв.,а за концесията на подлеза на гарата и толкова няма.

Отговори
2 0

Пловдивчанин

28.02.2020 | 11:24

Имам следните въпроси: 1. Как ще се казва ОБЩИНСКИЯТ СТАДИОН, който ще се довърши на ул. Димитър Благоев? 2. В какви цветове ще бъде оцветен този стадион - ако е в жълто и черно как на него ще играят Спартак, Марица и Локомотив? 3. Седалките ще бъдат ли с надпис на конкретен отбор - на стария стадиоб Пловдив нямаше никакви надписи и цветове? 4. След довършването на стадиона кой ще го стопанисва и управлява? Ако е на концесия - как ще се определи кой печели концесията? 5. След като се управлява от Общината при какви условия и какъв наем ще плащат отборите за ползване на съоръжението - за всички еднакво или за НЯКОЙ ще има "преференции"? 6. След като стадиона е ОБЩИНСКИ какво ще стане с паметника на Христо Ботев - явно трябва да се ситуира на друго по-подходящо място, за да не става повод за оскверняване и вандалщина? 7. Кандидат-концесионера как и с колко средства участва в дострояването - ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМЕ ГОТОВИЯ ОБЕКТ И САМО ЩЕ ГО ЕКСПЛОАТИРА и ще плаща някой мижав наем от стотина лева?

Отговори
5 3

Нов

28.02.2020 | 11:36

Аз пък изобщо не съм съгласен с това да се харчат толжова милиони за спорт който се гледа на стадиона от 200-300 човека. Само за крадане ще отидат и тея милиони. Писна ми вече от тоя ритнитопковец. Да харчи данъците ни само за глупостите му

Отговори
2 5

Гражданино

29.02.2020 | 08:09

Този стадион ще се казва "Христо Ботев" , ще бъде боядисан в жълто, седалките ще бъдат жълто-черни и надписът ще бъде БОТЕВ 1912. Паметника на Христо Ботев пак ще е там, но все още не знам точното му местоположение.Наемите ще бъдат такива, каквито ще плаща и другия отбор, за който ти нямаш никакви питания! КАЗАХ. Ако не ти се вярва може и един бас да ударим.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?