Бой на поклонението на Марадона! Гледайте на живо

Стотици хиляди души се струпаха на площада пред президентския дворец Каса Росада в Буенос Айрес, за да си вземат последно сбогом с футболната легенда Диего Армандо Марадона. Геният внезапно почина вчера от инфаркт на 60-годишна възраст. Ковчегът с тялото на Дон Диего бе положен в Каса Росада, обгърнат от флага на Аржентина и емблематичната фланелка с номер 10.

Сблъсъци между полицията и фенове белязаха началото на поклонението пред саркофага с тялото на Диего Марадона. Вратите бяха отворени в 6:13 часа аржентинско време и хиляди, събрали се на площада и желаещи да се простят с футболния си герой. Заради напрежението между полицията и феновете, портите на резиденцията бяха затворени. Сблъсъците започнаха, когато част от хората не спазваха реда си. Това принуди полицията да постави охранителна линия от огради на всеки 50 метра, за да ограничи масовото придвижване напред.

Ковчегът бе приет от бившата му съпруга Клаудиа и двете им дъщери Далма и Джанина.

Властите бяха обявили, че ще започнат да допускат хора в 7 часа (местно време), но отвориха вратите много по-рано заради множеството, което се беше събрало.

Десетки хиляди аржентинци започнаха бдението още вчера и изкараха цялата нощ на Пласа де Майо в града, пеейки песни в чест на човека, извел ги до световната титла в Мексико.

Правителството на Аржентина заяви, че очаква около един милион души да си вземат последно сбогом с Марадона.

Още вчера президентът на страната Алберто Фернандес обяви тридневен национален траур.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?