61

Ботев запази голям талант до 2025 година

Ботев (Пловдив) подписа нов договор с един от най-големите таланти от клубната академия. Атанас Чернев парафира договор с "канарчетата" до лятото на 2025 година. 

Чернев, който изведе младежкия национален отбор с капитанската лента в контролата срещу Босна (0:3), е роден на 25 март 2002 година в Пловдив. Първите си стъпки във футбола прави именно в школата на "канарчетата" на 7-годишна възраст.

Минал през всички юношески формации, защитникът е носител на множество купи и отличия с различните гарнитури.

Едва на 16-годишна възраст прави първата си тренировка с представителния отбор на Ботев, а през 2020 година слага подписа си върху първия си професионален договор с "канарчетата".

През есента на същата година записва и официалния си дебют за мъжкия тим на Ботев. Талантливият бранител за пореден път заяви голямата си мечта, а именно: да играе с Ботев на стадион "Христо Ботев", информираха от клуба. Мечта, за която Атанас Чернев се бори на всяка тренировка и всеки мач с "жълто-черния" екип.

Статистиката показва, че Атанас Чернев играе трети сезон за представителния тим на родния си клуб и до този момент има 17 официални мача и 734 минути на терена (43,17 минути средно на мач).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Той така може да подпише и с Реал Мадрид

Той така може да подпише и с Реал Мадрид

09.12.2022 | 18:58

И ще играе където играе Балтанов.

Отговори
1 0
Рени

Рени

09.12.2022 | 16:49

Хубаво подписал ,но политиката на президента е да играят чужденци и да ги продава , това се вижда и е факт . Момчето ще постои на пейката , като останалите българи и ще ди отиде . Никой ли не ражбра политикста на руснска . Прав е Гецата за балона , който ще се спука , като префишните отбори на Зингаревич . Както Италианците . Всичко е пране на пари .

Отговори
3 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?