Следвайте ни

Ботев в зелено през следващия сезон

viber icon

Екстравагантен цвят за един от екипите за следващия сезон избра ръководството на ПФК Ботев (Пловдив). В Коматево представиха третата фланелка от официалната екипировка на отбора за новия шампионат 2021/2022, видя репортерът ни. Това стана чрез любопитно видео, заснето в родното място на клубния партон Христо Ботев -  Калофер. Трикото е в зелено, а това е цветът на четническата униформа на Ботевата чета и имитира нейни елементи, обясниха от клуба.

"Всяка година на 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Прекланяме се пред знайните и незайните мъже и жени, които жертваха себе си, за да можем ние днес да спортуваме, да обичаме, да живеем.

Като клуб, носещ името на Христо Ботев, наш дълг е да продължим завещаните ни ценности от нашите предци. През сезон 2021/2022 третият екип на "канарчетата" ще напомня за тежки, но и славни времена от българското минало.

Обагрен в цветовете на четническата униформа на Ботевата чета и имитиращ нейни елементи, третата фланелка от официалната екипировка за новия сезон ни напомня кои сме и какви трябва да бъдем на терена и извън него", обявиха от жълто-черния клуб.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Левски

Левски

02.06.2021 | 19:56

Дааа, време е за петиция! Спортни дружества, всякакви организации и полит партии, да не носят имена на наши революционери!!! Времето е в нас и ние сме във времето!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?