Следвайте ни

Ботев успя! Събраха парите за плащане на дълга

Георги Гергов, Ангел Палийски и столична фирма спасиха клуба в последния момент

viber icon

Жълто-черната общност успя да спаси любимия си Ботев Пловдив. Днес бе събрата окончателно сумата от 567 хиляди лева, с която да бъде откупен дълга към столична фирма. В последния момент за събиране на остатъчната сума са се намесили силният човек на БСП в Пловдив и областта и почетен конкул на Русия Георги Гергов. Безценна помощ са оказали и бившият президент на клуба Ангел Палийски, а също така и столичната фирма ТРС.

Преди година и половина Палийски купи от Гергов луксозния ваканционен комплекс Слънчев ден край Варна.

"Обединени в каузата за спасението на Ботев, всички ние успяхме – сумата по дълга е събрана! В днешния финален ден по събиране на средства, остана не малка сума до крайната цел – 567 000лв", пишат  от Ботев.

Разликата между събраните средства и сумата по дълга бе дарена от: фирма ТРС София, Сдружение ПФК Ботев, Георги Гергов и Ангел Палийски.

Изказваме благодарност на всички, които се включиха в кампанията по събиране на сумата – както на хилядите „жълто-черни“ привърженици, така и на бизнеса на Пловдив.

За пореден път показахме, че когато сме заедно сме най-силни. Обединени в името на Ботев и каузата да спасим нашия любим клуб.

Само Ботев! Благодарим Ви, ботевисти!

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Петър Панов

Петър Панов

23.11.2020 | 19:39

Редно е да се обясни на феновете, че след изкупуване на дълга, Ботев трябва да плати данък печалба /10%/ върху разликата между купения дълг /26 милиона/ и цената му по цесията 565 хиляди. Такива са законите...

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?