Следвайте ни

Ботев трябва да бърза бавно

Очертава се добро бъдеще, но по-добре да си минем по етапния ред, твърди Марин Бакалов

viber icon

 

Еуфорията в Ботев е пълна. Жълто-черните громят, без да се напъват особено всичко що мърда във В група, на върха са с 13 точки аванс още на полусезона и за капак издръжката им е на път да поеме един от най-влиятелните бизнесмени в страната - шефът и собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев. В петък сдружението на феновете, което се явяваше управленското тяло в клуба, даде благословията си 90 процента от собствеността да премине в ръцете на банкера. 10 процента в бъдещото акционерно дружество ще останат за феновете, които ще държат лиценза за участие в професионалния футбол и логото на клуба.

Веднага тръгнаха приказки и гръмки планове. Заговори се Ботев да се върне в А група предсрочно и да играе в Европейските клубни турнири по случай 100-годишнината си през 2012 г. Криза е, но мечтите са безплатни. И тъй като няма физическа възможност това да стане, защото отборът трябва да мине и през Б група, тръгнаха слухове, че Ботев ще вземе лиценза на Спартак ако кючукпарижани влязат в елита през този сезон. Ето какво отвърна по този повод изпълнителният директор на Спартак Людмил Божилов, цитиран от news4000.bg: Четох публикуваните материали с голям кеф. Все едно бях на представление в столичния театър "Сълза и смях". Никой не е влизал в съблекалнята за инструкции към играчите, че трябва да гоним първо място с цел да подпомогнем Ботев. Нищо не ми пречи да ви призная истината и сега ви я казвам.

Самият треньор на Ботев Марин Бакалов стои здраво стъпил на земята и не се поддава на излишна еуфория: Тази версия не ми се вижда реална от правно юридическа гледна точка. Как да вземем лиценза на Спартак - по какъв начин? Бъдещето изглежда добро за Ботев, но за мен е по-правилно отборът да си мине по етапния ред, докато се завърне в А група. Иначе тепърва предстоят разговори около новата структура на клуба. Очакваме конкретни предложения, които ще обсъдим и консултираме с юристи, така че и двете страни в това АД да бъдат защитени и всичко да бъде юридически издържано, каза още Бакалов.

При всички положения перспективите пред Ботев изглеждат положителни, но няма да е правилно да се гледа на бъдещето през розови очила. А мечтите за евротурнири - макар и безплатни, поне засега са твърде далечни. Да, мястото на жълто-черните не е във В група и досегашните мачове го доказват категорично. Тази среда е дори опасна за тима, тъй като липсата на конкуренция не предлага възможности и условия за развитие.

В Болшинството от срещите си Ботев играеше или срещу голобради юноши или срещу отбори, съставени в преобладаващата си част от футболисти с наднормено тегло. След мача с Розова долина Марин Бакалов каза, че при всички положения ще има зимна селекция. При очертаващото се финансово благоденствие стадионът край Бирената фабрика ще се превръща във все по-желана зона и за по-класните футболисти. Ботев обаче има нужда от една по-дългосрочна стратегия за развитие, а не от ненужни изхвърляния, които няма да доведат до нищо добро. Жълто-черните го знаят много добре, защото неведнъж са патили от подобни ситуации. Така че най-добре е Ботев да бърза бавно. Всички са единодушни, че Цветан Василев е точният човек. В мизерните кризисни условия кой би се отказал от един солиден финансов гръб, какъвто би могъл да предложи банкерът. От сляпа еуфория обаче няма нужда, няма и полза.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?