Ботев срещу слабак по пътя към четвърти пореден полуфинал за Купата

Отборът на Ботев Пловдив е пред класиране за четвърти пореден път на полуфиналите в турнира за Купата на България. Канарчетата ще се изправят днес от 18 часа на стадиона в старозагорския квартал Кольо Ганчево срещу съименника си от Гълъбово, който седмица преди рестарта на първенството не се знаеше дали ще започне.
Наставникът на жълто-черните Ферарио Спасов има много сериозни проблеми около окомплектоването на състава. Това принуди Спасов да включи седем юноши в състава като част от тях ще започнат като титуляри. Спасов не може да разчита на наказания Пиргов и контузения Марин. В групата попадна Антонио Вутов, който обаче не е напълно възстановен.

Сред 18-те отново попаднаха 2001 година Димитър Тонев, с година по-малките Станислав Работов, Георги Трифонов, Стефан Попов и Станислав Шопов, роденият през 2003 година Бисер Бонев и 15-годишният Никола Илиев.

Ето и групата на Ботев Пловдив:

Янко Георгиев, Георги Аргилашки, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Бисер Бонев, Никола Илиев, Станислав Работов, Тодор Неделев, Стефан Попов, Димитър Тонев, Георги Трифонов, Станислав Шопов, Радослав Терзиев, Александър Тонев, Лъчезар Балтанов, Джонатан Перейра, Костадин Ничев, Антонио Вутов.

Втородивизионният тим от Гълъбово за пръв път в историята си достига до 1/4-финал за Купата на България. Той имаше дълъг път дотук в турнира. Ботев започна още от предварителните кръгове с победа с 2:0 над Вихрен в Сандански. След това обаче играчите на Митко Коцинов отсраниха два елитни тима. На 1/16-финала си замина Етър (2:1), а на 1/8-финалите те отстраниха и Витоша (Бистрица) след продължения (2:1).

Ботев (Гълъбово) няма проблеми около състава си. Очаква се на терена да излязат Михайлов на вратата и Смилков, Халил, Иванов и Ахмед в защита. Плахов и Коларов ще са опорните полузащитници, а Илиев ще е в ролята на плеймейкър. Ангелов и Катранков ще действат на двете крила, а в атака ще се разчита на племенника на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ - Ерай Карадайъ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?