64

Ботев срещу АПОЕЛ (Никозия) за Купата на Конференциите

Трите български отбори ще са домакини във втория кръг на Лигата на Конференциите, жребият за която бе теглен преди малко в Нион.

Ботев посреща на Националния стадион в София кипърския АПОЕЛ (Никозия). 

Ботев можеше да изтегли един измежду АПОЕЛ Никозия, Истанбул Башакшехир, МОЛ Фехервар, Арис Солун и Раднички (Ниш).

ЦСКА-София ще е домакин на скопския Македония Гьорче Петров (там игра защитникът на Ботев Марио Младеновски).

Останалите потенциални съперници на ЦСКА - София бяха Динамо Минск (Беларус)/Дечич (Черна гора), Арис Лимасол (Кипър), Сабуртало (Грузия)/Партизани (Албания) и Велес (Босна).

На 21 юли на "Герена" Левски ще е домакин на гръцкия ПАОС (Солун).

Останалите възможни съперници на "сините" бяха Риека (Хърватия), Витория (Португалия), Чукарички (Сърбия) и Лачи (Албания) - Искра (Черна гора).

Двубоите от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите ще се изиграят на 21 и 28 юли.

АПОЕЛ е най-титулуваният отбор в родината си.Този сезон завърши на второ място след Аполон Лимасол

АПОЕЛ домакинства на стадион ГСП, който е с капацитет 22 859 места. Към момента в отбора играят повече чужденци. Най-скъпият играч е Джорджи Квилитая, който е оценен на 1,8 млн. евро. Целият отбор е оценен на 16,1 млн. евро, като за сравнение от Transfermarkt Ботев е оценен на 7,81 млн. евро.

Македония (Гьорче Петров) завърши на четвърто място в местното първенство, изоставайки на 19 точки от шампиона Шкупи. Тимът спечели купата на страната, като вкара само 3 гола и в 4 мача продължи след изпълнение на дузпи.

ПАОК е един от най-популярните клубове в Гърция. Създаден е на 20 април 1926 година. Съставът от Солун е трикратен шампион на страната, а 8 пъти е печелил Купата. През миналия сезон отборът стигна до четвъртфиналите на Лигата на конференциите, където отпадна от френския гранд Марсилия. Основните футболисти на "черно-белите" са Ясмин Куртич, Андрия Живкович, Виериня и Чуба Акпом. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?