61

Ботев следи швед и норвежец за привличане през зимата

Швед и норвежец са в полезрението на Ботев Пловдив за привличане през зимната пауза, пишат скандинавските медии. Първа опция е 26-годишният Диян Вукойевич. Той е роден на 12 септември 1995-а в Йонкьопинг. В момента е част от шведския втородивизионен Норби, за който има 23 мача и 11 гола. Договорът му е за още една година, но първоначално може да бъде взет под наем с опция за откупуване. През 2020-а преминава от Норби със свободен трансфер в словашкия Спартак Търнава, но изкарва там 6 месеца преди да се завърне в тима.

Както е известно, босненският старши треньор на канарчетата Азрудин Валентич иска да подсили тима си с централен нападател. В момента той разполага само с Антоан Бароан след продажбата на Атанас Илиев. Вукойевич може да играе и като ляво крило.

Сред набелязаните от Валентич играчи за зимната селекция има и норвежец. Това е 28-годишният полузащитник Оливер Берг. Той също е с договор до края на 2022-а с шведския елитен Калмар. Има 24 мача и 9 гола от началото на сезона, като неговото привличане е по-малко вероятно. Той обаче е бил предложен на наставника на канарчетата, който има солидни връзки в Скандинавия. Зимната селекция на Ботев Пд ще включва три или четири попълнения. Преди мача с Лудогорец се появи информация, че канарчетата гласят лагер в Дубай, където ще изиграят качествени контроли. Още с идването си в Коматево в началото на годината Азрудин Валентич показа, че работи добре с пазара в Дания, Швеция и Норвегия, като се очаква това да продължи

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?