61

Ботев скочи на съдийството с писмо, поиска каре рефери да не свирят повече на отбора

Ръководството на Ботев Пловдив публикува на клубния сайт официална позиция след поражението с 0:1 като гост на Лудогроец в неделя, в която задава въпроси относно това дали са били спазени основните принципи и протоколи при употребата на системата ВАР. "Жълто-черните" реализираха гол във вратата на разградчани след само 11 секунди игра, но впоследствие попадението беше отменено след намеса на ВАР и в крайна сметка арбитърът Станимир Тренчев прецени, че асистентът за гола Елвис Ману е извършил нарушение при онемането на топката от играч на домакините.

"ПФК Ботев Пловдив няма съмнения, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на FIFA.

Първият принцип за подпомагане на рефера е: само в случай на „ясна и очевидна грешка“ или „сериозен пропуснат инцидент“, което беше нарушено.

Нашият клуб отправи официално искане за проверка на БФС за спазване на протокола на IFAB и съответствието на рефера на БФС със стандартите на процедурата по лицензиране.

Системните грешки в официалните мачове показват нарушение на изискванията на програмата за одобрение на FIFA.

Настояваме реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на Ботев до края на този сезон.

Ботев Пловдив очаква официална позиция на БФС и отговор на нашите призиви", се казва в съобщението", гласи позицията на Ботев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Док

Док

24.10.2022 | 19:01

Педер.стия като навсякъде

Отговори
3 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?