Ботев ще утаява Славия на дъното с победа в Коматево

Ботев (Пловдив) трябва да направи сериозна крачка към спасението д днешното си домакинство на Славия от 24-ия кръг на efbet Лига. Шестточковият двубой между двата тима в Коматево е днес от 17.45 часа.

При успех днес жълто-черните ще дръпнат с 6 точки на преследвача си Етър и ще се нуждаят от само 1 точка в оставащите два кръга до края на редовния сезон, за да си гарантират място в топ 10.

Победата е задължителна и за белите, ако искат да запазят поне някаква надежда да завършат извън опасната зона. Ако спечелят днес, столичани ще се доближат само на 2 точки от 10-ата позиция, която в момента заема именно Ботев.

В състава на домакините има проблеми преди мача. Двама играчи дадоха положителни тестове за коронавирус и отпадат от сметките на Александър Валентич. Това са бразилците Маркиньос и Джонатан Перейра. Освен тях, мачът ще пропусне и контузеният Димитър Тонев.

Ботев е в подем в последните си мачове в първенството. Пловдивчани са в серия от 6 поредни мача без загуба и сега се надяват да продължат с добрите си игри. Очаква се те да започнат мача в състав Аргилашки на вратата и Работов, Генев и Янсон в защита. Филипов и Конате ще бъдат на двете крила, а Шоколаров и Рабей ще действат в средата на терена. Илиев ще води атаката, а зад гърба му ще бъдат Току и Цикарски.

Гостите също имат свои проблеми преди мача. Златомир Загорчич ще се лиши от услугите на Дарко Тасевски и Радослав Кирилов. Така единайсеторката вероятно ще бъде съставена от Вуцов на вратата и Александров, Гандри, Христов и Антовски в отбрана. Узунов и Вълчев ще са двамата опорни халфове, а Макрилос ще действа като плеймейкър. Стоев и Кръстев ще оперират по крилата, а Рангелов ще води атаката.

efbet Лига, 24 кръг: Ботев Пловдив - Славия

БОТЕВ: Аргилашки, Работов, Генев, Янсон, Филипов, Рабей, Шоколаров, Конате, Цикарски, Току, Илиев

СЛАВИЯ: Вуцов, Александров, Гандри, Христов, Антовски, Вълчев, Узунов, Стоев, Макрилос, Кръстев, Рангелов

Съдия: Волен Чинков

Начало: 17:45 часа

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?