Ботев ще спира черна серия срещу Черно море

Ботев Пловдив посреща Черно море в опит да спре незапомнената черна серия от шест мача без победа, в които тимът е отбелязал само един гол. Двубоят е от плейофната група за разпределяне на местата от 7-о до 10-о.  Варненци оглавяват класирането, но вече само с 4 точки преднина пред Левски, който ги победи с 2:1 на "Герена" в предишния кръг. Това означава, че тимът на Илиан Илиев трябва да търси задължителен успех днес. Канарчетата пък ще играят и за своя треньор Азрудин Валентич, който е заложен на дузпата, заради слабите резултати и недоволството на публиката от невзрачните продукции на възпитаниците му.

В първия мач срещу моряците Ботев получи два гола още до 7-ата минута и въпреки че Атанас Илиев намали в средата на полувремето, до неговия край Черно море реши всичко с трето попадение, а Филип Филипов получи червен картон и още повече усложни задачата на "жълто-черните". 

Черно море доминира в мачовете срещу този съперник през сезона. Варненци спечелиха и предишното си домакинство - 1:0 с гол на Файсел Касми, а двубоят в Коматево приключи при нулево равенство. 

В Ботев трайно контузени са Тодор Неделев и Димитър Тонев, а наказани няма. Валентич ще предприеме някои рокади в състава и този път тримата в защита ще са Станислав Работов, Виктор Генев и Кевин Янсон. Атанас Илиев ще води атаката, подпомаган от Маркиньос и Емануел Току. Джонатан и Па Конате ще действат по двата фланга. 

Васил Панайотов е наказан и няма да играе за Черно море. В предни позиции Илиан Илиев ще заложи на Зе Гомеш, а по фланговете ще се разчита на Родриго и Касми. Пабло Гарсия и Стефан Велев ще са двойката вътрешни халфове. 

efbet Лига - 30 кръг: 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ 

Вероятни състави: 

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Я. Георгиев; Работов, Генев, Янсон; Джонатан, Рабей, Еспиноса, Конате; Току, Маркиньос; А. Илиев 
Старши треньор: А. Валентич 
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Г. Георгиев; В. Попов, Димов, Дробаров, Панов; П. Гарсия, Велев; Родриго, И. Илиев, Касми; Зе Гомеш 
Старши треньор: И. Илиев 

СЪДИЯ: Станимир Тренчев, Петрич
СТАДИОН: "Ботев 1912" 
НАЧАЛО: 17:30 часа 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?