61

Ботев с втори трансфер при Копич, клубът стана партньор в благородна инициатива

Ботев (Пловдив) направи втори трансфер при новия треньор Желко Копич. След Елвис Ману канарчетата привлякоха и испанеца Антонио Перера. Жълто-черните откупиха правата на футболиста от испанския клуб Депортиво Алавес.

Днес 25-годишният полузащитник сложи подписа си върху дългосрочен контракт с „жълто-черния“ Клуб.

Антонио Перера е роден на 8 юни 1997 година в Испания. Като юноша е играл за отборите на Диоцесано и Екстремадура, след което следва трансфер в Депортиво Алавес.

От испанския клуб дефанзивният халф е преотстъпен в хърватския тим Истра. В Хърватия полузащитникът изиграва 43 мача за първенство, както и 7 мача за Купата.

Антонио Перера е вторият испанец, който ще носи екипа на Ботев, след Рубен Паласуелос. Паласуелос също се изявяваше в средата на терена, като по подобие на Перера преминава в пловдивския клуб от Депортиво Алавес.

Междувременно Ботев стана официален партньор на Сдружение „Спри рака” Пловдив. В Пловдив Сдружението организира за шеста поредна година крос-ходене-танцуване или просто участие "Спри рака". Целта на това събитие е да популяризира активен начин на живот, физическа активност и социални и информационни събития и контакти за преминалите през диагнозата рак и техните семейства.

Сдружението организира и други събития с тази Кауза. Основните цели на сдружението са да възпитават емпатия и да насърчават гражданската ангажираност; да създават ежегодна традиция за провеждане на всякакви събития за:насърчаване на активен начин на живот, осъзнато удоволствие и радост от движението и неговото огромно значение за оздравяване; за набиране на средства за подпомагане на клиниките,лекуващи пациенти с онкологични проблеми,както и информационна подкрепа за семействата им.

"Ботев Пловдив споделя ценностите на организацията и ще подкрепи бъдещите дейности и събития. Ще обявяваме нашите съвместни събития своевременно.

В общество,където всички са готови да подкрепят, помогнат и работят за здравето на хората, диагнозата рак не е присъда.

Ние вярваме, че заедно можем да победим рака", написаха в официалния сайт на клуба.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?