61

"Ботев" с престижен трансфер, продава нападател в елита на Русия

Ботев (Пловдив) е много близо да осъществи пореден престижен трансфер в Русия. ФК Краснодар проявява интерес към нападателя на "жълто-черните" Уме Емануел. Сделката се очаква да се осъществи след края на сезона., твърдат медиите в града край река Кубан. Тимът се намира на 8-о място в местния елит и е в отлични отношения с ръководството на Ботев.

Преди около година Краснодар взе накуп трима играчи. Тогава пловдивчани им продадоха Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука. Това се случи, като преди това Олусегун и Окоронкво играха за първия отбор на Краснодар като преотстъпени, а Ндука бе във втория тим.

Уме Емануел е младежки национал на Нигерия. Нападателят е роден на 31 август 2004 година. Той дебютира за първия отбор на "канарчетата" в Първа лига на 19 октомври миналата година при домакинската загуба от ЦСКА - София (0:1). До момента има 13 шампионатни двубоя с 1 гол. Той дойде при победата с 2:1 над Черно море на "Тича".

Емануел ще бъде на разположение на треньора на "жълто-черните" Бруно Балтазар за съботното домакинство на Левски. След това той, заедно със съотборника си Точукво Нади, трябва да се присъедини към националния отбор на Нигерия на 20 години за предстоящото Световно първенство, което ще се проведе в Аржентина.

Уме Емануел е само един от чуждестранните футболисти, които са представлявани от мениджърската агенция на собственика на Ботев Антон Зингаревич, които през последните 18 месеца преминаха през "канарчетата".

При добра игра на предстоящия Мондиал Точукво Нади също може да бъде трансфериран. Той е роден на 30 юни 2003 година. Халфът дебютира за Ботев през пролетта на 2022-ра година. През този сезон полузащитникът има 19 двубоя за "жълто-черните" в efbet Лига.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Още едно Пеле продадоха

Още едно Пеле продадоха

27.04.2023 | 14:55

Сега с кого ще игрем: с Балтанов, Чернев и Роботов ли?

Отговори
3 1
Димо

Димо

27.04.2023 | 12:14

А кой ще играе?

Отговори
4 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?